Pizzadeig
Det finnes et utall av forskjellige typer pizzadeig. Nedenfor vil du finne oppskrift på de fleste. Eller i hvert fall til de vanligste pizzastilene. Noen av oppskriftene kan være litt vanskelige for nybegynnere.
Det vil nok være en del ord og begrep som du kanskje vil stusse på. Derfor har jeg nedenfor lagt til link til noen innlegg her på bloggen som du bør lese gjennom før du starter på din første pizzadeig.
Nyttige, og ikke minst viktige innlegg for nybegynnere:
- Ordbok – Her finner du en forklaring på de mest vanlige ord og uttrykk.
- Mel til bruk i pizzadeig – Her kan du lese litt mer om forskjellige meltyper som er vanlig å bruke.
- Pizza napolitana med enkle råvarer – Her får du en gjennomgang fra A til Å på hvordan du lager en pizza av typen Napolitana i en vanlig stekeovn. Det er også tilgjengelig en video som tar deg gjennom hele prosessen.
- Den ultimato oppskriften på pizzadeig – Dette er en oppskriftsamling med forskjellige sammensetninger av meltyper og hevetider.
- Fremgangsmåte for blanding av pizzadeig – Jeg tar deg gjennom min foretrukne prosess for å få det beste rasultatet på deigen. På denne måten får du en optimal deig som har et godt og sterkt glutennettverk.
Ut over dette vil du også finne mye nyttig og relevant informasjon under kategorien “Nyttig informasjon“.
Alle oppskrifter
Pizzadeig laget på surdeig
Jeg har begynt å eksperimentere litt med bruk av surdeig når jeg lager pizzadeig. Dette har gitt en pizzabunn med en fantastisk god smak, så dette vil jeg nok bruke mer av fremover. I oppskriften på denne pizzabunnen har jeg brukt en surdeig som jeg har laget på 50%...
Amerikansk pizzadeig med starter
Dette er en typisk amerikansk pizzadeig som kan brukes til flere forskjellige typer pizza. Den kan for eksempel brukes til pizzastiler som New York, New Jersey, Detroit og St. Louis. Deigen er allsidig i bruk og enkel å håndtere. Derfor kan den gjerne anbefales til...
Pizzadeig til Chicago deep pan pizza
Dette er en pizzadeig jeg bruker når jeg skal lage Chicago deep pan pizza. Deigen lages på mel av typen tipo "00" med ca. 12% protein. Noen bruker kokte poteter eller durumhvete i melblandingen når de lager pizzadeig til Chicago deep pan pizza. Men jeg bruker i denne...
Tiga – En starter med middels høy hydrasjon
Tiga er en starter med ca 70% hydrasjon som kan brukes når man lager pizzadeig. Den kan naturligvis også brukes til annen type bakst. Når vi bruker tiga, eller en annen type starter, så tilfører vi deigen mer smak og tekstur. Når vi lager tiga bruker vi samme type mel...
Pizzabunn til italiensk pizza
Pizzabunn til italiensk og napolitansk pizza oppfattes av mange som en og samme ting. Men det er store variasjoner på hvordan en pizzabunn lages også i Italia. Pizzabunn basert på den napolitanske Men den pizzaen man vanligvis spiser når man er i Italia, eller besøker...
Pizzadeig på 72 timer
Dette er en av mine favorittoppskrifter på pizzadeig. Den er enkel å lage, krever lite utstyr og lager lite søl. Mulig at min bedre havldel ikke er helt enig i dette. Hun mener at jeg stort sett får kjøkkenet til å flyte av mel når jeg baker pizzadeig. Dette er en...
Autolyse – Hva er det og hva brukes det til?
Autolyse er en enkel teknikk som kan brukes når vi baker brød og pizzadeig. Teknikken går ut på at man kun blander mel og vann sammen, og lar dette stå en tid før gjær og salt tilsettes. Mel og vann blandes Fremgangsmåten er å blande mel og vann slik at hele melet...
Oppskrift på poolish
Poolish er en starter som kan brukes i stedet for vanlig gjær når man baker brød eller pizzadeig. Den er ganske våt og har en hydrasjon på 100%. Poolish - ingredienser og fremgangsmåte Den bør fortrinnsvis lages med kaldt vann slik at gjæringen tar litt lengre tid....
Pizza Napolitana i vanlig stekeovn
Det er naturligvis et fåtall som har anledning til å anskaffe seg sin egen pizzaovn. Det være seg en vedfyrt, gassdrevet eller elektrisk. Og for å gå til anskaffelse av alle tre typer må man være litt i overkant fasinert av pizza, slik som undertegnede. Jeg har nå...
Pizzadeig – le 5 Stagioni type 00 Pizza Napoletana
Le 5 Stagioni er en merkevare fra italienske Agugiaro & Figna Molini S.P.A. De produserer en rekke meltyper spesialtilpasset hvert sitt bruk. Farina le 5 Stagioni type 00 Pizza Napolitana er en meltype som er utviklet spesielt med tanke på å lage pizzadeig som...