Ordbok

Caputo – Italiensk leverandør av kvalitetsmel. Caputos nettside.

Cornicione – Kanten/skorpen på pizzaen.

Gluten – Gluten er et protein som finnes i hvete, rug, spelt og bygg. Les mer her.

Hevekasse – En plastkasse med lokk som er helt tett. Høyden må være tilpasset størrelsen på emnene som skal heves i den.

Hydrasjon – Hydrasjon er mengden vann man tilfører deigen i prosent av total mengde mel. Les mer her.

Melets utmalingsgrad – Vanlig norsk hvetemel har en utmalingsgrad på 78 prosent. Det betyr at hele 78% av kornet er med i melet. Les mer her.

Melstyrke “W” – Styrken på mel måles med en index som kalles “Alveograph Chopin”. Les mer inngående her.

pizzaiolo – Pizzakokk.

VPN – Vera Pizza Napoletana. Se eget innlegg med forklaring her.

Pizza Margherita – Pizza med tomatsaus, mozzarella, olivenolje og Basilikum.

Pizza Margherita Extra – Pizza med tomatsaus mozzarella av bøffelmelk, olivenolje og basilikum.

Pizza Marinara – Pizza med tomatsaus, olivenolje, hvitløk og oregano.

San Marzano DOP – Er en type plommetomat som er produsert i Italia.

Tipo 0 mel – Mel med som har en utmalingsgrad på 65 prosent.

Tipo 00 mel – Mel med som har en utmalingsgrad på 55 prosent.