Pizzadeig

Det finnes et utall av forskjellige typer pizzadeig. Nedenfor vil du finne oppskrift på de fleste. Eller i hvert fall til de vanligste pizzastilene. Noen av oppskriftene kan være litt vanskelige for nybegynnere.

 

Det vil nok være en del ord og begrep som du kanskje vil stusse på. Derfor har jeg nedenfor lagt til link til noen innlegg her på bloggen som du bør lese gjennom før du starter på din første pizzadeig.

Nyttige, og ikke minst viktige innlegg for nybegynnere:

  • Ordbok – Her finner du en forklaring på de mest vanlige ord og uttrykk.
  • Mel til bruk i pizzadeig – Her kan du lese litt mer om forskjellige meltyper som er vanlig å bruke.
  • Pizza napolitana med enkle råvarer – Her får du en gjennomgang fra A til Å på hvordan du lager en pizza av typen Napolitana i en vanlig stekeovn. Det er også tilgjengelig en video som tar deg gjennom hele prosessen.
  • Den ultimato oppskriften på pizzadeig – Dette er en oppskriftsamling med forskjellige sammensetninger av meltyper og hevetider.
  • Fremgangsmåte for blanding av pizzadeig – Jeg tar deg gjennom min foretrukne prosess for å få det beste rasultatet på deigen. På denne måten får du en optimal deig som har et godt og sterkt glutennettverk.

Ut over dette vil du også finne mye nyttig og relevant informasjon under kategorien “Nyttig informasjon“.

Alle oppskrifter

Pzzadeig med Biga

Pzzadeig med Biga

I denne leksjonen skal vi lage pizzadeig ved å bruke en veldig fast fordeig som kalles biga. Biga er en fordeig som vanligvis brukes til brødbaking. Men mange pizzakokker bruker også denne metoden. Biga er en fordeig, eller preferment som den også kalles, som har en...

Pizzadeig – Den ultimate oppskrift

Pizzadeig – Den ultimate oppskrift

Dette er en oppskrift jeg laget i forbindelse med noen pizzapakker jeg sendte ut til en del medlemmer av facebook gruppen «Pizzabakerne». Oppskriften er felles for fire typer melblandinger som jeg har satt sammen med forskjellige hevetider.   Mel til disse...

Pizzadeig med poolish

Pizzadeig med poolish

I denne leksjonen skal vi lage pizzadeig ved å bruke en ganske bløt fordeig som kalles poolish. Oppskriften er tilpasset et antall timer som gjør det mulig å gjennomføre den selv om man er på jobb om dagen. Poolish er en fordeig, eller preferment som den også kalles,...

Siciliansk pizzabunn med starter

Siciliansk pizzabunn med starter

Da var det på tide å prøve en ny type pizzabunn. Denne gangen ble det en Siciliansk type. Her får du oppskriften på selve pizzabunnen, så kommer sausen og selve tilberedingen av pizzaen i egne innlegg. Dette blir en forholdsvis stor pizzadeig Deigen er forholdsvis...

Sort pizzabunn

Sort pizzabunn

Oppskrift på sort pizzabunn er nok en kuriositet som ikke ofte ser dagens lys. Men det har faktisk i en periode de siste årene været på menyen hos en del pizzarestauranter rundt i verden. Jeg fant informasjon om "fenomenet" ved en tilfeldighet mens jeg søkte på nettet...

New York style pizzadeig

New York style pizzadeig

Dette er en pizzadeig som brukes til New York pizza. Deigen blir nok til 4 pizzabunner med en diameter på 30-31 centimeter. Deigen kan brukes etter 24 timer gjæring, men bør helst gjære i 48 timer før bruk. Og det gjør ikke noe om du lar den bli stående å gjære 3-4...

Pizzadeig laget på surdeig

Pizzadeig laget på surdeig

Jeg har begynt å eksperimentere litt med bruk av surdeig når jeg lager pizzadeig. Dette har gitt en pizzabunn med en fantastisk god smak, så dette vil jeg nok bruke mer av fremover. I oppskriften på denne pizzabunnen har jeg brukt en surdeig som jeg har laget på 50%...