Dette er en pizzadeig som brukes til New York pizza. Deigen blir nok til 4 pizzabunner med en diameter på 30-31 centimeter.

Deigen kan brukes etter 24 timer gjæring, men bør helst gjære i 48 timer før bruk. Og det gjør ikke noe om du lar den bli stående å gjære 3-4 dager.

 

Ingredienser

  • 937 gram hvetemel av typen tipo “00” (helst et mel med høyt proteininnhold om du får tak i dette)
  • 472 gram lunkent vann (37-40 grader)
  • 60 gram lunkent vann (37-40 grader)
  • 26 gram salt (1 spiseskje)
  • 22 gram sukker (1 spiseskje)
  • 5,5 gram sukker (1 teskje)
  • 3,75 gram Iduns tørre pizzagjær (1 teskje)

Fremgangsmåte

  • Begynn med å løse opp gjæren og 5,5 gram sukker i 60 gram lunkent vann. La dette stå i 5 minutter.
  • Tilsett nå resten av vannet, melet og sukkeret og elt i en kjøkkenmaskin.
  • Når deigen begynner å ta form tilsetter du saltet og elter videre til alt er godt blandet. Dette tar rundt 5 minutter.
  • Ha deigen ut på en bakeflate og del den opp i 4 like store emner. Bruk gjerne en kjøkkenvekt.
  • Form hvert emne til en ball og smør den lett inn med olivenolje.
  • Ha ballene i hver sin bolle (som er smurt med olivenolje) og dekk med lokk eller plastfolie.
  • Sett deigene i kjøleskap og gjær dem i minst 24 timer. Men helst 48 timer før du bruker dem.
  • Ta deigene ut av kjøleskapet ca 2 timer før du skal bruke dem slik at de romtempereres.
  • Om det blir litt mye med 4 deiger kan de stå i inntil 5 dager i kjøleskapet før du bruker dem. Du kan også fryse dem når de er ferdig hevet. Tin dem da igjen i kjøleskap i minst 12 timer før de romtempereres.

Tips: Les gjerne artikkelen “Mel til bruk i pizzadeig“.