Blogg
Kan man fryse pizzasaus?
Kan man fryse pizzasaus? Mange har kontaktet meg og lurt på om man kan fryse pizzasaus. I denne artikkelen tar jeg en gjennomgang av temaet. Pizzasaus tåler å fryses ned Tomatsaus tåler generelt godt å fryses og tines igjen. Men det kan være noen små endringer...
Valnøttbrød på ny surdeigstarter
Disse valnøttbrødene er laget på den surdeigstarteren som jeg beskrev i artikkelen: "Slik lager du en surdeigstarter – steg for steg". Oppskriften gir 2 brød og 3 brikker. Starteren valnøttbrødene er laget på er helt ny, men er matet sterk. Men det tok ikke mer en 2...
Slik lager du en surdeigstarter – steg for steg
Surdeig er en eldgammel metode for baking som gir brød en unik smak, tekstur og holdbarhet. Grunnlaget for surdeigsbrød er surdeigstarteren, en blanding av mel og vann som over tid fylles med naturlige gjær- og melkesyrebakterier. Prosessen med å lage en...
Lær å bake surdeigsbrød fra A til Å
Jeg har laget en video som på en enkel og grei måte viser hvordan man går frem for å bake et surdeigsbrød. Videoen viser steg for steg hvordan man går fra surdeigsstarter til ferdig stekt brød. Oppskriften med fremgangsmåte er også gjengitt i dette innlegget....
Julekalender 2024
Julekalender 2024! Starter 1. desember!Årets Julekalender Med Pizzamani og Bakselv.noI år kjører Pizzamani julekalender med gaver fra nettbutikken Bakselv.no. Vi har funnet frem til 24 gaver som fordeles over 24 luker fra 1. desember frem til Julaften. Til sammen har...
Caputo – En Essensiell Ingrediens i Italiensk Pizzahistorie
Caputo er et ikon innenfor italiensk matlaging, spesielt kjent for sin avgjørende rolle i utviklingen av pizzakultur, både i Italia og ellers i verden. Med en lang historie som strekker seg tilbake til 1924, har Caputo-mel blitt en favoritt blant pizzaioloer...
Poolish vs Biga – Veien til den perfekte pizzadeigen
Pizzadeigen er hjertet av enhver pizzaopplevelse. Den bestemmer teksturen, smaken, og i stor grad også hvordan de ulike ingrediensene spiller sammen på tungen. To av de mest populære fordeigsmetodene som benyttes av både profesjonelle pizzaioli og hjemmebakere er...
Biga og dens rolle i baking av Napolitansk Pizza
Napolitansk pizza er en av de mest ikoniske rettene innen italiensk matkunst. Kjennetegnet ved sin tynne bunn, sprø skorpe og enkle, men smakfulle ingredienser, har denne pizzatypen fått en global tilhengerskare. Et viktig element i å oppnå den perfekte Napolitanske...
Test av Chef Matteo Crosta 16″ pizzaovn – gassdrevet
Jeg har her testet Power sin Pizzaovn, Chef Matteo Crosta 16". Artikkelen er betalt og sponset av Power. Men som alltid informerer jeg oppdragsgiver på forhånd om at jeg utfører testen på min måte, og skriver en ærlig vurdering. Førsteinntrykket av Chef Matteo...
Biscotto stein tåler høy varme
Mange bytter ut de originale steinene i pizzaovner med egne biscotto steiner. Produsenten av Effeuno ovner har nå byttet ut den vanlige camotte steinen med en ny cementstein. Hverken camotte eller cementstein er særlig bra egnet til steking av pizza på høye...