Blogg
Hva kan du om pizzamel?
Hvor mye vet du egentlig om pizzamel? Her kan du teste dine kunnskaper. Tar du utfordringen? Lykke til!
Test av Caputo Nuvola
I helgen testet jeg ut det nye pizzamalet som kommer inn i sortimentet til Oluf Lorentzen kommende uke. Og jeg må si at jeg ble meget overrasket over kvaliteten på dette melet. Det står i beskrivelsen at melet er laget for å få luftige deiger som gir luftige...
Oppskrift på en super og korttidshevet pizza
Dette er en pizzadeig som i “pizzaverden” kalles for korttidshevet. Den skal heve i 8 timer som for enkelte nok allikevel kan virke ganske lenge. Men blant dem som hever deigene sine fra 24 til 96 timer så er dette for kort tid å regne. Ønsker du å lære mer om pizza...
Test av nye produkter fra Oluf Lorenten
I forbindelse med at Oluf Lorentsen får inn litt nye produkter i sortimentet sitt, så har jeg begynt å teste disse. Det vil komme flere tester etter hvert som jeg jobber meg gjennom produktene. Det er først og fremst melprodukter det dreier seg om. I denne omgang har...
Har du lest anbefalt informasjon?
Som medlem av facebookgruppen "Pizzabakerne", anbefales det at du leser gjennom litt informasjon før du deltar i diskusjoner og stiller spørsmål. I denne quizen kan man sjekke om man har fått med seg denne informasjonen.
Pizza intervju med Frode Slettum
Som de fleste nordmenn så vokste jeg opp med «Norsk Pizza» som lørdagsmat. Den var tykk, den fylte en hel langpanne, eneste lovlig fyll var kjøttdeig, og Norvegiaen dekket det hele med skiver fra ostehøvelen.
Lørdagspizza med poolish tilpasset tidsklemma
Dette er en langtidshevet lørdagspizza av typen som er tilpasset tidsklemma. Når du får smakt den så er det nok også slutt på å lage pizza som kun heves et par timer. Du vil få en luftig og god bunn med mye smak uavhengig av hvilket fyll du har på. Forslag til...
Førjulsquiz – Er du en pizzaekspert?
Vi prøver oss på en liten førjulsquiz. Klarer du 10 av 10 i denne så er du god. Del gjerne quizen videre på facebook med dine venner.
Pizzadeig – Den ultimate oppskrift
Dette er en oppskrift jeg laget i forbindelse med noen pizzapakker jeg sendte ut til en del medlemmer av facebook gruppen «Pizzabakerne». Oppskriften er felles for fire typer melblandinger som jeg har satt sammen med forskjellige hevetider. Mel til disse...
Hvordan måle opp små mengder gjær
I de fleste oppskriftene som brukes her på Pizzamani er det veldig små mengder gjær som brukes. Det kan naturligvis være vanskelig å måle opp så små mengder uten en spesialvekt. Her skal jeg gi deg noen tips til hvordan du kan måle opp gjæren om du ikke har en...