Dette er en oppskrift som er beregnet å passe i en standard Detroit pizza-panne. Disse pannene er skråformet og er 2,5 x 10 x 14 tommer i høyde, bredde og lengde. Dette tilsvarer ca 6,5 x 25,5 x 35,5 centimeter.

 

Som i alle andre oppskrifter til pizza så er det lurt å lage deigen på kaldt vann (4-5 grader) og helst litt kjølig mel. Da slipper man at deigen blir for varm under eltingen. Jeg lager her en Detroit redtop pizza med og uten peperoni. Deigen i oppskriften er til en pizza. Detroit pizza-panne med “originale” mål kan kjøpes hos Smed.no.

Les også: Chicago deep pan pizza med smaksatt svinekjøttdeig

 

Oppskrift på Detroit pizzasaus

  • 360-400 gram San Marzano tomater
  • 125-130 gram tomatpuré
  • 7 gram extra Virgin olivenolje
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 1/2 teskje maldoonsalt eller annet flaksalt

Fremgangsmåte

Kjør San Marzano tomatene noen kjappe støt med en stavmikser. Akkurat nok til at du får most tomatene uten å knuse steinene. Om du ønsker så kan du sile av tomatene 30-40 gram med veske etter at de er moste. Sausen vil bli en anelse tykkere da. Ha så i resten av ingrediensene og rør til det er godt blandet. Sett tildekket i kjøleskap ca 1 døgn før bruk. Da får smaken satt seg godt.

 

Oppskrift på Detroit pizzadeigen

  • 372 gram Tipo 00 mel som har et proteininnhold på 13-14% (jeg brukte Caputo Cuoco)
  • 242 gram kaldr vann (4-6 grader)
  • 7 gram salt
  • 7gram Diastatic malt (kan erstattes med sukker)
  • 6 gram fersk gjær (evt 3 gram tørrgjær)
  • 4 gram extra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  • Hell alt vannet bortsett fra ca 2 spiseskjeer rett i eltebollen. De 2 ss venter du med å tilsette.
  • Ha oppi gjæren, melet, maltet (evt sukkeret) og start eltemaskinen.
  • Når deigen har samlet seg og absorbert alt vannet tilsetter du litt og litt av det resterende vannet (2 ss) mens du elter.
  • Når deigen har eltet i ca 15 minutter skal alt vannet være tilsatt, og du heller nå i saltet og oljen.
  • Nå skal deigen elte videre i 5 minutter.
  • Når deigen har eltet totalt 20 minutter er den ferdig. Den bør ha en temperatur som ligger mellom 20 og 24 grader.
  • Ta deigen ut av bollen og plasser den på kjøkkenbenken. Smør gjerne benken med et tynt lag olivenolje der deigen plasseres. Da setter den seg ikke fast i benken undr hvilen.
  • Brett deigen 3-4 ganger og form den til en ball. Smør den med et tynt lag olivenolje og dekk deigen med plast. Deigen skal ligge slik under plast og hvile i 60 minutter.
  • Når deigen er ferdig hvilt tar du bort plasten, bretter deigen 8-10 ganger og former den til en ball.
  • Legg ballen i en smurt hevekasse eller hevebolle. Husk å dekke til med lokk slik at deigen ikke får en hinne på seg.
  • Sett deigen i et kjøleskap som holder 4-5 grader.
  • Etter 24 timer tar du deigen ut av kjøleskapet og slår ut luften i den. Elt den gjerne 30 sekunder på laveste hastighet i en eltemaskin for å gjøre dette.
  • Form deigen igjen til en ball som plasseres i en heveboks smurt med olivenolje. Sett deigen til nye 24 timer i kjøleskapet.
  • Ta så deign ut av kjøleskapet og la den romtempereres i 1 time.

 

Utbaking og steking av Detroit pizza

Ingredienser

  • 200 gram mozzarella i blokk (eller annen tørr mozzarella). Osten skal raspes.
  • 200 gram hvit cheddar. Osten skal raspes.
  • 28 gram romtemperert meierismør
  • 28 gram extra virgin olivenolje
  • tørket oregane
  • olivenolje med hvitløksmak
  • Revet Pecorino (evt. parmesan)

Fremgangsmåte

  • Du finner en rekke bilder nederst i dette innlegget som viser alt jeg beskriver her.
  • Smør Detroit pannen med 28 gram romtemperert smør.
  • Smår så pannen med 28 gram olivenolje.
  • Hvelv deigen i pannen slik at den ligger med bunnen opp.
  • Snu så deigen slik at det blir godt med olje over hele deigen.
  • Trykk deigen jevnt ut i formen. Prøv så godt du kan å få den helt ut i hjørnene. Men det er ingen krise om du ikke får den helt ut.
  • La deigen nå stå og heve med lokk eller plast over i 30 minutter.
  • Press nå deigen ut på nytt i pannen. Prøv på ny å få den helt ut i hjørnene.
  • Deigen skal nå settes til ny heving i 90 minutter. Husk å dekke med lokk eller plast.
  • Før du skal steke deigen plasserer du 2 pizzastål eller pizzasteiner i ovnen. Det ene på nederste rille og det andre på nest øverste rille. Sett ovnen på 260 grader over- og under-varme og la den varmes opp i 60 minutter før steking.
  • Plasser nå pannen med pizzadeigen i på øverste pizzastål og stek i 6 minutter. Ta den så ut av ovnen.
  • Strø ut raspet mozzarella jevnt over hele pizzabunnen.
  • Strø så 170 gram raspet cheddar rundt kanten på pizzaen. Sørg for at osten også kommer litt opp langs kanten på selve pizzapannen.
  • De resterende 30 gram med cheddar srøs jevnt ut over resten av pizzabunnen.
  • Skal du ha på for eksempel pepperoni, så legger du den på nå.
  • Sett nå pizzaen tilbake på det øverste pizzastålet og stek videre i 7 minutter.
  • Snu så pizzaformen 180 grader og plasser den på det nederste pizzastålet. Stek videre i 8-9 minutter. Osten skal være godt brunmarmorert når den er ferdig.
  • Mens pizzaen står i ovnen siste gang varmer du opp pizzasausen i en kjele.
  • Bruk en stor stekespade eller en liten pizzaspade til å løfte deigen ut av formen. Plasser den på et pizzabrett, trefjøl eller lignende.
  • Bruk en stor skje og fordel sausen i to parallelle striper over pizzaen.
  • Dra så skjeen frem og tilbake en gang over hver stripe for å fordele sausen. Det stemmer at det skal være mye saus på pizzaen.
  • Strø så over ønsket mengde revet pecorino og hell over litt olivenolje på toppen.
  • Dett var dett. Da var pizzaen ferdig.

 

Bilder av prosessen