Sage Pizzaiolo er en ovn med mange og enkle muligheter. Ovnen er en av de minste jeg til nå har testet, men den yter bra sett i forhold til størrelsen. Den har mange muligheter og tar seg bra ut på kjøkkebenken.

 

Sage Pizzaiolo har både automatisk og manuell innstilling

Sage Pizzaiolo kommer med to hovedfunksjoner, en for manuell innsilling, og en for automatiske innstillinger. Forskjellen på de to et at man på manuell funksjon selv må stille inn termostaten oppe og nede til ønsket temperatur. Dette er veldig greit for dem som kanskje er litt mer dreven på pizzasteking.

Her kan du finne flere ovner og utstyr jeg har testet: Pizzamani Tester

Selv likte jeg denne innstillingen godt, da jeg kunne prøve meg litt frem til hvilke temperaturer jeg ønsket i forhold til hvilken pizzatype som skulle stekes. Men jeg skulle ønske at temperaturen kunne stilles noe høyere enn 400 grader som er maksimalt på denne ovnen. Jeg liker å steke napolitanske pizza på veldig høy varme, gjerne opp mot 480 grader og ha den ferdig på helt ned mot 60 sekunder. I denne ovnen på høyeste temperatur tar det ca 2 minutter å steke en napolitansk pizza.

Men det skal sies at man til tross for litt lav temperatur, får et veldig bra resultat på pizzaene i Sage Pizzaiolo. Dette kan man se av  videoen nedenfor. Der baker jeg ut og steker en napolitansk pizza Margherita i ovnen.

En fordel å ikke bruke for store deigemner

I første test av ovnen lagde jeg napolitanske pizza med deiger på 250 gram. Dette ble for store deiger i forhold til størrelsen man kan lage på pizzaene i denne ovnen. Men skal man lage vanlig pizza med tykkere bunn så er dette en fin størrelse.

I og med at ovnen ikke går lenger enn til 400 grader så kan det også være en fordel å ha en litt høyere hydrering på deigen enn når man steker ved høyere temperaturer. Jeg testet deiger med hydrering opp til 70%. Alt fra 64-70% gir veldig bra resultat i denne ovnen. Man kan naturligvis også lage lavere hydrerte deiger, men da vil nok skorpen bli noe hardere.

Andre gangen jeg testet Sage Pizzaiolo brukte jeg deiger med en vekt på 220 gram. Man kan nok også fint legge seg på rundt 200 grams emner. Maksimal diameter på pizzaene i denne ovnen er rundt 28 cm. Til vanlig lager jeg pizza som er 30-33 cm i diameter. I denne ovnen ble nok størrelsen på pizzaene jeg lagde mellom 25 og 28 cm. Skal man lage pizza på 28 cm må man dra deigen godt ut over hele spaden før man fører den inn i ovnen.

Nedenfor er enda en video som viser hvordan jeg baker ut og steker en napolitansk pizza.

Ovnen har noen kjekke finesser

I tillegg til en pizzaspade, følger det også med en panne til denne ovnen. I denne lagde jeg en en pizza med en deigvekt på 400 gram som jeg stekte på 300 grader. Den ble utrolig god, med en knasende sprø bunn. Jeg forstekte deigen med saus på før jeg hadde på ost, topping og stekte videre. Dette er en pizzatype som absolutt kan anbefales i denne ovnen.

En Roman pizza tonda ble det også stekt i ovnen. Denne stekte jeg på den automatiske funksjonen for tynne pizza. For å få den perfekt sprø måtte jeg steke den noe lenger enn den automatiske innstillingen foreslo. Men pizzaen ble perfekt etter litt ekstra tid i ovnen.

Det følger med et magnetisk display som man setter på om man ønsker å bruke den manuelle funksjonen på ovnen. Og en liten kul funksjon som ovnen også har, er muligheten for å kunne stille inn ønsket bruning på pizzaens skorpe. Det er et lite hjul man kan vri på for å justere dette.

En annen grei finesse er at når man åpner døren på ovnen kommer selve steinen på ovnen halvveis ut. Det letter jobben med å føre pizzaen over fra spaden til steinen. Jeg vet at akkurat dette kan være en utfordring på dem som er nye på det med å steke med pizzaspade. Det er da også enkelt å ta ut pizzaen igjen når den er ferdig. Her er link til leverandørens presentasjon av ovnen.

Her er et par bilder av ovnens to displaymuligheter:

Automatisk display

Automatisk display

Manuelt display

Manuelt display

Sage Pizzaiolo – En oppsummering av testen

Dette er en liten pizzaovn som kan steke pizza opp til ca. 28 cm i diameter. Den er enkel å betjene med tydelige display. Man kan enten steke pizza på ovnens automatiske funksjoner, eller nerde litt med egne innstillinger om man ønsker det.

Det er enkelt å føre pizza både inn og ut av ovnen. Den tar seg også veldig fint ut på kjøkkenbenken rent designmessig. Og ikke minst så får den faktisk god plass på en vanlig kjøkkenbenk. Ovnen er lett i vekt om man ønsker å flytte på den og evt. oppbevare den et annet sted når man ikke bruker den. Men ovnen ser stilig ut, så den vil nok kunne passe fint inn som et fast element på kjøkkenbenken om man har plass.

Ovnen steker bra pizza av alle typer den er beregnet for (jeg testet ikke frossenpizza). Eneste minuset er at den godt kunne gått litt høyere i maksimal temperatur. Jeg hadde gjerne sett at den gikk til 450 grader. Men for folk flest har nok dette liten betydning, for den steker også bra napolitansk pizza på 400 grader.

Det går raskt å varme opp ovnen til maksimal temperatur. Det tok mellom 20 og 25 minutter fra jeg slo den på til steinen holdt 400 grader. Og skal man steke pizza som trenger lavere temperaturer vil den naturligvis nå riktig temperatur raskere enn dette.

Så skal du ha en ovn som er enkel å betjene, steker bra pizza og tar seg fint ut på kjøkkenbenken, så er dette et bra valg for folk flest. Og at den med sine automatiske innstillinger enkelt kan steke mange varianter av pizza, så er det også en veldig anvendelig ovn.

Så til folk flest som har et normalt og folkelig forhold til pizza, så er dette et veldig bra utgangspunkt.

Her følger litt bilder fra pizza stekt i Sage Pizzaiolo