Hvor mye vet du egentlig om det som står hern på bloggen Pizzmani? Her kan du få sjekket akkurat det? Lykke til!

 

 

Klikk på den grønne knappen for å starte!

Hva er typisk utmaligsgrad for et mel av typen "Tipo 0"?
møllerens tipo 0 pizzamel
Rundt 65%
Rundt 45%
Rundt 55%
Rundt 75%

Riktig

Feil

Hvor mye tomatsaus skal det på en klassisk Margherita?
pizzasaus med San marzano tomat
60 – 80 gram
70 – 90 gram
60 – 100 gram
50 – 70 gram

Riktig

Feil

Hva betyr uttrykket "Bakersprosent"?
At alle ingredienser regnes i % av melet som alltid er 100%
At alle ingredienser regnes i % av sin egen andel av den ferdige deigen.
Det prosentvise antall bakere det trengs for å kunne konsumere verdens kornlagre.
At melet regnes i prosentvis andel av den ferdige deigen.

Riktig

Feil

Hvilke ingredienser bruker du når du lager en pizza Margherita?
pizza margherita ekte napolitansk
Tomatsaus, mozzarella, olivenolje og Basilikum.
Tomatsaus, mozzarella, olivenolje og Oregano.
Tomatsaus, mozzarella, hvitløk og Basilikum.
Tomatsaus, olivenolje, hvitløk og oregano.

Riktig

Feil

Hva er poolish?
Poolish til pizzadeig
En bløt starter som kan brukes i stedet for vanlig gjær når man baker brød eller pizzadeig.
En tørr starter som kan brukes i stedet for vanlig gjær når man baker brød eller pizzadeig.
En starter uten gjær som kan brukes i stedet for vanlig gjær når man baker brød eller pizzadeig.
En starter laget med saft fra San Marzano tomater.

Riktig

Feil

Hva er forkortelsen på bevegelsen hvis formål er å fremme og beskytte navnet og produktet «Pizza Napoletana»
AVPN Sticchis
AVPN
ROMAN
NAPOLI
PVAN

Riktig

Feil

Hva heter pizzaioloen som René Munthe Eik (Pizzamani) pleier å besøke i Ålborg i Danmark?
Forsidebilde Antonio Sticchi
Antonio Sticchi
Francesco Solimeo
Ugo Bassignani
Antonio Valencia

Riktig

Feil

Autolyse er en metode som kan brukes når man lager pizzadeig. Opprinnelig er dette et franskt uttrykk som kommer fra ordet “autolyze” som betyr?
Pizzadeig til autolyse
Å ødelegge seg selv
Å blande seg selv
Å heve seg selv
Å drenere seg selv

Riktig

Feil

Hva er Amylase?
enzymer quiz
En gruppe enzymer som spalter stivelse til sukker.
Et gluten som spalter stivelse til sukker.
En gruppe pizzaioloer som spalter stivelse til sukker.
Det er det samme som autolyse

Riktig

Feil

Hvor stor mengde manitoba mel kan man tilsette deigen når man skal lage en Vera Pizza Napoletana?
manitoba caputo
5-20%
10-20%
Man skal ikke tilsette manitoba i det hele tatt.
Det kommer an på styrken i det andre melet.

Riktig

Feil

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Pizza quiz januar 2021

Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktige

%%description%%

%%description%%

Loading...