Blogg
Vardøens pizzadeig med en vri
Vardøens pizzadeig var en av de første jeg kom bort i som ga et greit resultat i en vanlig kjøkkenovn. Nå skal det sies at det ikke er min favoritt. Men ved å gjøre et par små justeringer i oppskriften blir den bedre og får en god crispy skorpe. Et par justeringer i...
Pizzasaus med gulrot og stangselleri
Denne pizzasausen lages med et par ingredienser som ikke er så vanlige å bruke til dette formålet, nemlig gulrot og stangselleri. Det finnes ingen fasit for hvordan man lager pizzasaus. Det er egentlig bare den enkeltes smak og fantasi som setter begrensningen. ...
Verdens enkleste og beste pizzasaus
Verdens beste pizzasaus? Du synes kanskje at det er å ta litt vel hardt i? Jo, det er mulig det, og påstanden er naturligvis min egen helt subjektive mening. Når det er sagt, prøv den selv. Jeg tror du vil bli overrasket over "riktigheten" av min påstand. Hvorfor...
Ferdig pizza på 90 sekunder
Første runde i den nye elektriske pizzaovnen ble gjennomført med bra resultat. Jeg var naturlig nok litt spent, og hadde nok sett for med litt startproblemer. Men nei, dette gikk veldig bra. Ikke perfekt, men bra! Det ble tre pizza denne gangen Jeg lagde to pizza...
Deig til 4 pizzaer a la napolitana
Transportøren ringte i går ettermiddag og informerte om at de nye ovnene ville bli levert på formiddagen i dag. Da var det naturligvis bare å gå i gang og sette en pizzadeig. Deigen er satt på meltypen Caputo Classica Siden jeg vil prøve ovnen allerede etter jobb i...
Mel til bruk i pizzadeig
Da jeg startet med pizzabaking visste jeg at det var viktig å velge riktig mel. Det skulle være tipo 0 eller tipo 00 var min oppfattning. Til de første pizzaene jeg bakte i den vedfyrte ovnen brukte jeg tipo 0 pizzamel kjøpt på Kiwi. Superbillig og helt perfekt tenkte...
Biga – fordeig på italiensk
Biga er en italiensk starter, eller fordeig Mange italienske oppskrifter på brød og pizza bruker en fordeig som kalles biga. Denne gir bakverket en ekstra runde med gjæring som tilfører en herlig aroma. En annen fordel med å bruke biga, er at bakervarer holder seg...
Hvordan lage en ekte napolitansk pizza
Hvordan du tilbereder en ekte napolitansk pizza Ingredienser: Dette er ingrediensene som trengs for å lage 11-15 ekte napolitanske pizza. 1,7 kilo tipo 00 mel 1 liter vann 50 gram salt 3 gram gjær Tilbereding av deigen: Tøm en liter lunkent vann i en bolle og løs...
Retningslinjer for merkevaren “Verace Pizza Napoletana” (norsk versjon)
Forskrift om bruk av det kollektive varemerket "Verace Pizza Napoletana" - (Vera Pizza Napoletana). Produksjonsmetoder (‘Il Disciplinare’) Målet med denne "Disciplinare" er å etablere egenskapene til en godkjent "Verace Pizza Napoletana" - (Vera Pizza Napoletana)....
Vera Pizza Napoletana
Hva er Vera Pizza Napoletana? Vera Pizza Napoletana er en bevegelse hvis formål er å fremme og beskytte navnet og produktet "Pizza Napoletana"; en pizzastil og tradisjon som har sitt opphav i Napoli. Navnet "Vera", eller "Verace" betyr sann, ekte eller riktig....