Blogg

Pizza til kvelds

Pizza til kvelds

I dag ble det pizza til kveldsmat. Kanskje litt voldsomt når man har spist middag tidligere på dagen. Men skal en lære seg pizzabaking, så må man øve og øve. Da får man heller legge seg litt ut i en periode om nødvendig. Det trenger ikke være så fancy Jeg stekte tre...

Pizzasaus á la Peppes Pizza

Pizzasaus á la Peppes Pizza

I 1970 ble Peppes Pizza etablert i Norge. Det startet med en restaurant på Frogner, men utviklet seg etter hvert til en kjede. Pizza ble så vidt introdusert for nordmenn på 60-tallet, men det var ikke før Peppes Pizza startet at den begynte bli virkelig kjent....

Oppskrift på poolish

Oppskrift på poolish

Poolish er en starter som kan brukes i stedet for vanlig gjær når man baker brød eller pizzadeig. Den er ganske våt og har en hydrasjon på 100%. Poolish - ingredienser og fremgangsmåte Den bør fortrinnsvis lages med kaldt vann slik at gjæringen tar litt lengre tid....

Da pizzabevegelsen fant veien til en sulten stakkar

Da pizzabevegelsen fant veien til en sulten stakkar

En dag da jeg vandret rundt i sultens gater kom jeg til å se et lys i det fjerne. Jeg ble grepet av nysgjerrighet og begynte å vandre mot lyset. Det skulle vise seg å være Den Hellige Pizzaovn jeg hadde skimtet der i det fjerne. Jeg ble grepet av den Hellige Ovn Ved...

Oppskrift på hvit pizza

Oppskrift på hvit pizza

Har du lurt på hva hvit pizza er? Eller hvordan man lager en? Det er egentlig ikke noe mer komplisert enn sausen, eller fraværet av den. Hva er en hvit pizza? En hvit pizza kan egentlig være like mangfoldig som en hvilken som helst annen pizza. Den kan lages i mange...

Tre pizzadeiger blir til tre rundstykker

Tre pizzadeiger blir til tre rundstykker

På søndag var de fleste bortsett fra meg lei av pizza. Hva gjør man da når man har 4 deiger som har stått i to døgn og godgjort seg? Jo da lager man enkelt og greit rundstykker. Først pizza, så rundstykker Jeg lagde først en Pizza Marinara til meg selv. Så brukte jeg...

Overskuddsdeig ble til brød

Overskuddsdeig ble til brød

Jeg ble sittende igjen med to porsjoner deig fra fredagens pizzabaking. Så på søndag bestemte jeg mer for å ta de i brukt til å lage et brød. Det er ingen grunn til å kaste god og godt gjæret deig. Godt utgjærte pizzadeiger Deigene har stått til kaldheving i kjøleskap...

Lørdagspizzaen ble stekt i ny gassovn

Lørdagspizzaen ble stekt i ny gassovn

På lørdag lagde jeg for første gang pizza i den nye gassovnen. Dette skulle vise seg å være noe vanskeligere enn jeg på forhånd hadde trodd. Men det går seg nok til etter hvert.Det ble en travel ettermiddagDet hele ble litt travelt. Ikke bare måtte jeg pakke opp og...