I 1970 ble Peppes Pizza etablert i Norge. Det startet med en restaurant på Frogner, men utviklet seg etter hvert til en kjede. Pizza ble så vidt introdusert for nordmenn på 60-tallet, men det var ikke før Peppes Pizza startet at den begynte bli virkelig kjent.

Oppskrift nærmest originalen til Peppes Pizza

Mange har blitt glad i de gode pizzaene og sausen som er på den. I den senere tid har også produkter som trengs for å lage Peppes Pizza, blitt tilgjengelige i vanlige dagligvareforretninger. Deriblant den gode sausen som passer så godt til denne typen pizza.

Om du har lyst til å prøve deg på å lage den selv, så kan denne oppskriften være et sted å starte. Det er den første oppskriften som jeg føler at kommer noen lunde i nærheten av den originale smaken.

Sekk også ut Verdens enkleste og beste pizzasaus

Ingredienser

  • 400 gram hakkede tomater av god kvalitet
  • 120 gram tomatpuré (også av god kvalitet)
  • 2 ss olivenolje (som tåler varme)
  • ½ ts sitronsaft
  • 1 ts hvitløkspulver
  • ½ ts fennikelfrø
  • 1 ts anisfrø
  • 1,5 ts løkpulver
  • 1 ss marian
  • 1 ss oregano
  • ½ ts basilikum
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 laurbærblad
  • Vann om det er behov

Fremgangsmåte

  • Varm opp olivenoljen i en gryte og tilsett tomatpuréen. Stekk forsiktig i 1-2 minutter.
  • Hell de hakkede tomatene i gryta.
  • Knus alle frø godt i en morter.
  • Ha nå resten av ingrediensene i gryten og rør godt.
  • Kok opp og la småputre i minimum en halv time.
  • Føler du at sausen får en litt for tykk konsistens kan du tilsette noe vann.
  • Når Pizzasausen er ferdig kokt, skal den settes til avkjøling før du bruker den.

Pizzasaus á la Peppes Pizza er kraftfull i smaken, så ikke overdriv når du smører den utover pizzabunnen.

Dette er en pizzasaus som passer godt på de fleste typer hjemmelagede pizza. Både langpannepizza og andre typer med litt tykkelse på bunnen.

Men la det bare være sagt; Den passer ikke på en klassisk napolitansk pizza. Der må du bruke en helt annen type saus. Nærmere bestemt Verdens enkleste og beste pizzasaus.