I dag ble det pizza til kveldsmat. Kanskje litt voldsomt når man har spist middag tidligere på dagen. Men skal en lære seg pizzabaking, så må man øve og øve. Da får man heller legge seg litt ut i en periode om nødvendig.

Det trenger ikke være så fancy

Jeg stekte tre pizza med tomatsaus laget kun av Pomodoro S. Marzano DOP tomater, mozzarella og kokt skinke. That´s it! Det trenger ikke være mer fancy enn som så. Når man har en god pizzadeig og en bra saus så er det ikke så mye mer som skal til. Det smakte helt nydelig.

 

Bunnen lagde jeg av en deig med 65% hydrasjon og autolyse. Det høres nesten ut som om jeg har bygget et romskip, men det er ikke så avansert som ordene høres ut. Følg linkene så kan du lese mer om både hydrasjon og autolyse.

Jeg brukte i overkant av 1 time hydrolyse, hevet deigen 10 timer i bulk og 12 timer oppdelt i baller. All heving i romtemperatur. Oppskriften er den som er gjengitt på bildet, og gjæren er Idun fersk blå.

Melet jeg brukte er av typen Caputo Classica, som er beregnet for deiger med kort hevingstid. Kort hevingstid er i denne sammenheng intil 24 timer.

Pizzaene ble stekt ute på den nymåkte altanen i gassovn. Det er andre gang jeg bruker den, og det gikk mye bedre nå enn første gang. Første pizzaen holdt det på å gå galt med. Jeg var litt for snar med å snu på den, og det var nære på at det gikk hull på den. Men jeg klarte akkurat å redde den. Nummer to gikk bedre, og nummer tre gikk så bra at jeg har brukt bildet av den i dette innlegget.

Det er en ekstrem varme i en slik ovn, og man må bli vant til hvordan varmen sprer seg. Pizzaen må så snus i ovnen under stekingen slik at den blir jevnt stekt.

Alt i alt så er jeg fornøyd med gjennomførelsen av kveldens “øving”, og jeg har allerede satt deiger til fredag og søndag. Øvelse gjør mester!