En dag da jeg vandret rundt i sultens gater kom jeg til å se et lys i det fjerne. Jeg ble grepet av nysgjerrighet og begynte å vandre mot lyset. Det skulle vise seg å være Den Hellige Pizzaovn jeg hadde skimtet der i det fjerne.

Jeg ble grepet av den Hellige Ovn

Ved ankomst ble jeg grepet av den Hellige Ovn og Jomfru Tricolore (Pizza Margherita). Jeg begynte å tale i Pizza Marinara mens kroppen ristet i ekstase. Jeg forstod nå mitt kall. En stemme befalte; “Gå hjem og bygg en stor vedfyrt pizzaovn!” Og så skjedde.

Det skulle ta tre vintre og tre somre før jeg endelig ble ferdig med min egen hellige ovn. Det skulle bli en tung bør, men med stein på stein ble den bygget ferdig som befalt.

Etter at ovnen ble ferdig, ble jeg i en tid vandrene fortapt rund i mel, tomater og mozzarella. Jeg slet med å utføre mitt kall. Det var en tung tid der jeg stanget hodet i veggen mens jeg drømte om pizzaioloenes hellige kunnskap.

Men så en dag fant jeg endelig den hellige Vera Pizza Napoletana. Jeg ble født på ny! Hele pizzamenyen lå for mine føtter! Pizzaluja!! Nå gikk det slag i slag. Cornicionene begynte å svulme opp og jeg fikk mitt eget eksemplar av Pizzabibelen.

Jeg har gjennomført flere nattmat med pizza og altanvin. Nå har to nye ovner funnet veien, og jeg kan begynne å ofre Pizza Napolitana til de vranglærte og pizzaløse.

Med jevne mellomrom kommer det hvit røyk fra den hellige pizzaovn i hagen. Da er bordet dekket og altanvinen åpnet. Men bare for dem som overholder de ti pizzabud!

 

De 10 pizzabud

  1. Du skal bruke en nøyaktig vekt til å veie ingrediensene.
  2. Du skal ikke heve deigen for raskt.
  3. Du skal heller bruke to pizzasteiner enn en.
  4. Du skal ikke ha kald saus på pizzabunnen.
  5. Du skal ikke sette kald pizzadeig i en varm ovn.
  6. Du skal ikke overfylle pizzaen din.
  7. Du skal ikke lage pizza som er større enn stekeflaten.
  8. Du skal ikke snu pizzaen tilbake på samme plass når du roterer den i ovnen.
  9. Du skal dele opp pizzaen FØR du har på ekstra ingredienser.
  10. Du skal børste stekeflaten rein mellom hver pizza du steker.