På søndag var de fleste bortsett fra meg lei av pizza. Hva gjør man da når man har 4 deiger som har stått i to døgn og godgjort seg? Jo da lager man enkelt og greit rundstykker.

Først pizza, så rundstykker

Jeg lagde først en Pizza Marinara til meg selv. Så brukte jeg resten av emnene til å steke rundstykker. Deigen var laget på melet Caputo Cuoco og hadde en hydrasjon på 63%. Først hevet i bulk 4 timer, så i boller 44 timer. Hert emne var på 200 gram.

Ovnen og pizzasteien var allerede varm etter steking av pizza. Men jeg måtte senke temperaturen til 220°C. Deigemnene hvelvet jeg direkte på en melstrødd bakespade. Deretter førte dem inn i ovnen uten noen form for bearbeiding. Dette gjør at de får et litt rustikk og tiltalende utseende.

Når deigene var plassert på bakesteinen, kastet jeg inn tre isbiter i bunnen av ovnen for å tilføre damp. Etter 10 minutter åpnet jeg litt på døren og slapp ut overskuddsdamp. Rundstykkene ble så stekt videre i ytterligere 10 minutter på samme temperatur.

Fordelen med å tilføre damp den første tiden av stekingen, er at rundstykkene får mulighet til å svelle/heve mer før de skorper seg. Da blir de mer luftige, og det er i hvert fall noe jeg liker godt.

 

Det er lurt å ha en plan for overskuddsdeig

Når man lager pizzadeigen er det som regel enklere å lage litt størrelse på den. Den blir blant annet enklere å bearbeide i kjøkkenmaskinen. Derfor kan det være greit å tenke gjennom hva man kan bruke deigen til om ikke alt blir til pizza.

Brød eller rundstykker er et bra valg, og noe man allikevel trenger. Bakt på denne deigen vil de også få en fantastisk god smak.

Etter at de har avkjølt seg på rist oppbevarer jeg dem innpakket i et vanlig kjøkkenhåndkle. Slik bevarer de den knasende og sprø skorpen. Både brød og rundstykker laget av denne deigen blir snart spist opp. Det blir derfor neppe behov for å fryse ned noe.

 

Her følger noen bilder fra bakingen