Ingen ting slår en god pizza på fredagskvelden. Så selv om snøen føyker på utsiden finnes det ingen unnskyldning for å la være. Det er bare å fyre opp gassovnen og kjøre pizzaproduksjonen i gang.

Pizzadeigen ble satt 24 timer før bruk

Deigen var allerede satt på torsdags kveld, 24 timer før bruk med en hydrasjon på 68%. Den ble satt med 1 times autolyse samt poolish. Poolishen ble satt 16 timer før deigen ble laget. Polish er en starter som man bruker i stedet for gjær. Autolyse betyr bare at man rører sammen mel og vann som står en time før salt og gjær tilsettes. Disse to tiltakene fremmer både smak og tekstur på pizzabunnene.

Første hveing i bulk 12 timer, og andre heving i baller 12 timer.

Om du ønsker å lese mer om disse prosessene finner du autolyse her, og poolish her.

Ovnen ble varmet opp 30 minutter før stekestart. Som du kan se på bilde nedenfor så står ovnen ute på verandaen. Det ble en litt spesiell kontrast med snøføyk og pizzasteking. Pizzaene blir naturligvis tilberedt inne på kjøkkenet, samt også spist inne. Vi får vente til sommeren med å kose oss ute.

 

Jeg begynner å få litt mer taket på det nå

Det er tydelig at jeg begynner å få litt mer tak på både gassovnen og selve tilberedingen. Jeg ble ganske fornøyd med et par av pizzaene, hvis man ser bort fra at det er ananas på deler av den ene. Ananas har egentlig ikke noe å gjøre på en pizza, men når kona absolutt må, ja da må det bare erklæres unntakstilstand i en kort periode.

Det ble i alt stekt fire pizza. Temperaturen i ovnen lå mellom 420 og 460 grader på stekeflaten. Den siste fikk jeg eksperimentert litt på. Jeg bakte den ut mindre enn de andre. Dette for å teste hvordan det ble å steke en litt tykkere bunn i slik varme. Det gikk helt fint, og den smakte bra. Men selv er jeg mest fan av helt tynne bunner.

Så alt i alt oppsumert; Jeg er godt fornøyd med fredagens “øving”.

 

Bilder fra “produksjonen”