Blogg
Lørdagspizza med poolish tilpasset tidsklemma
Dette er en langtidshevet lørdagspizza av typen som er tilpasset tidsklemma. Når du får smakt den så er det nok også slutt på å lage pizza som kun heves et par timer. Du vil få en luftig og god bunn med mye smak uavhengig av hvilket fyll du har på. Forslag til...
Førjulsquiz – Er du en pizzaekspert?
Vi prøver oss på en liten førjulsquiz. Klarer du 10 av 10 i denne så er du god. Del gjerne quizen videre på facebook med dine venner.
Pizzadeig – Den ultimate oppskrift
Dette er en oppskrift jeg laget i forbindelse med noen pizzapakker jeg sendte ut til en del medlemmer av facebook gruppen «Pizzabakerne». Oppskriften er felles for fire typer melblandinger som jeg har satt sammen med forskjellige hevetider. Mel til disse...
Hvordan måle opp små mengder gjær
I de fleste oppskriftene som brukes her på Pizzamani er det veldig små mengder gjær som brukes. Det kan naturligvis være vanskelig å måle opp så små mengder uten en spesialvekt. Her skal jeg gi deg noen tips til hvordan du kan måle opp gjæren om du ikke har en...
Pizzadeig med Caputo Classica og Caputo tørrgjær
På søndag prøvde jeg ut kortfermentert pizzabunn med Meltypen Caputo Classica og gjæren Lievito secco. Begge varene testes ut i forbindelse med noen pizzapakker som jeg trekker blant medlemmene i facebookgruppen "Pizzabakerne". Varene er sponset av Oluf Lorentzen som...
Fremgangsmåte for blanding av pizzadeig
I denne leksjonen vil jeg gå gjennom den foretrukne måten å gå frem på for å lage en deig til Pizza Napoletana. Jeg kan med en gang fastslå at det finnes flere måter å lage en pizzageig på. Fremgangsmåten som brukes her i dette kurset er basert på min egen erfaring,...
Pizzadeig med poolish
I denne leksjonen skal vi lage pizzadeig ved å bruke en ganske bløt fordeig som kalles poolish. Oppskriften er tilpasset et antall timer som gjør det mulig å gjennomføre den selv om man er på jobb om dagen. Poolish er en fordeig, eller preferment som den også kalles,...
Pizza Napolitana med enkle råvarer
Det er ikke alle som har anledning til, eller er like interessert i å skaffe seg spesielle ingredienser for å lage seg en pizza. Ei heller ønsker de å bruke dagevis på å fermentere deigen. Derfor har jeg her laget en opplæringsvideo, samt en forklaring på hvordan det...
Vinn Pizzapakke fra Oluf Lorentzen!
Kunne du tenkt deg en slik pizzapakke? Alle medlemmer av facebookgruppen "Pizzabakerne" kan delta i trekningen av hele 10 slike pizzapakker!!! Følg denne linken for å melde deg inn i gruppen for å delta i trekningen. Vi har sammen med Oluf Lorentzen satt sammen...