Hvor mye vet du egentlig om pizzamel? Her kan du teste dine kunnskaper. Tar du utfordringen? Lykke til!

 

 

Klikk på den grønne knappen for å starte!

Hvilken av påstandene er riktig?
Økt innhold av protein gir økt inhold av glutenprotein.
Økt innhold av protein gir redusert inhold av glutenprotein.
Redusert innhold av protein gir økt inhold av glutenprotein.
Økt innhold av protein gir ingen endring av glutenproteinet.

Riktig

Feil

Hvor stor andel av det totale proteininnholdet i hvetemel består av glutenprotein?
80%
100%
60%
40%

Riktig

Feil

Hvilken påstand er den riktige?
Et høyt nivå på “W” (styrke) indikerer et høyt innhold av gluten.
Et lavt nivå på “W” (styrke) indikerer et høyt innhold av gluten.
Et høyt nivå på “W” (styrke) indikerer et høyt innhold av gliadin.
Et høyt nivå på “W” (styrke) indikerer et høyt innhold av prolamin.

Riktig

Feil

Er det alltid slik at styrke og proteininnhold følger hverandre proporsjonalt?
Nei
Ja
Det er ikke protein i hvetemel
Dette stemmer kun der stivelsen også er meget høy i melet.

Riktig

Feil

Hva kalles indexen som styrken på italiensk mel måles etter?
Alveograph Chopin
Alegro Chopin
Marcel Chopin
Alegro Marcel

Riktig

Feil

Hva er utmalingsgraden på et vanlig norsk hvetemel?
78%
48%
58%
88%

Riktig

Feil

Hvilken styrke har hvetemelet Caputo Cuoco?
W 300/320
W 280/300
W 320/340
W 260/280

Riktig

Feil

Hvilket av disse meltypene regnes for å være det beste for utbaking av pizzabunnen?
Spolverina
Durumhvete
Manitoba
Cuoco

Riktig

Feil

Hva er utmalignsgraden på henholdsvis tipo 0 og tipo 00 mel?
65% på tipo 0, og 55% på tipo 00
55% på tipo 0, og 65% på tipo 00
55% på tipo 0, og 45% på tipo 00
45% på tipo 0, og 65% på tipo 00

Riktig

Feil

Man ser ofte at det står benevnelsen P/L på italienske mel. F.eks. P/L 0,5/0,55. Hva står P og L for?
P står for hvor lett deigen den holder formen, og L for hvor strekkbar den er.
L står for hvor lett deigen den holder formen, og P for hvor strekkbar den er.
P står for styrken på proteinet, og L for hvor syrken i stivelsen.
L står for styrken på proteinet, og P for hvor syrken i stivelsen.

Riktig

Feil

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Pizza quiz 4 mel

Jeg fikk %%score%% av %%total%% riktige

%%description%%

%%description%%

Loading...