På lørdag lagde jeg for første gang pizza i den nye gassovnen. Dette skulle vise seg å være noe vanskeligere enn jeg på forhånd hadde trodd. Men det går seg nok til etter hvert.

Det ble en travel ettermiddag

Det hele ble litt travelt. Ikke bare måtte jeg pakke opp og montere ovnen. Jeg måtte også lage et bord som den kunne stå på. Jeg hadde heldigvis litt impregnerte materialer igjen fra bygging av terrasse. Det passet egentlig fint siden ovnen skal stå ute på terrassen.

Hadde på forhånd fått et tips fra naboen med bilde av et passende bord. Jeg gikk tom for skruer, så det ble ikke noe gulv til gassflasken i denne omgang. Det får komme i løpet av uken.

Selve ovnen var enkel å sette sammen, men sannelig var den tung. Jeg tror den veier rundt 40 kilo. Så jeg ser nå at det med fordel kan påmonteres hjul på bordet.

Lørdagspizzaene ble litt utfordrende

Med ovnen ferdig montert og plassert på sin pidestall var det bare å vente på at deigen skulle heve ferdig. Jeg lagde en Pizzadeig med 63% hydrasjon. Selve emnene lagde jeg noe mindre enn tidligere. De ble på 200 gram i stedet for 250 gram som jeg vanligvis har laget. Dermed ble pizzaene litt mindre, men det var egentlig bare greit på en lørdagskveld. Vi var bare to som skulle spise, så da var det litt mer overkommelig.

Det kan bli litt mye pizza nå i starten når jeg skal lære meg faget. Det blir nok viktig å variere litt, og ta noen pauser inni mellom slik at en ikke går lei.

Selve stekingen gikk ikke så bra som jeg hadde tenkt. Det var stor forskjell i temperatur rundt på bunnen av ovnen. dette gjorde at jeg måtte løfte og snu mye på pizzaene under veis. Med temperatur på over 400 grader og steketid på ca. 90 sekunder, så kan det gå en kule varmt.

Den første pizzaen svidde jeg hull i. Og med den høye temperaturen var det ikke helt enkelt å redde restene ut av ovnen. De påfølgende 3 ble mer vellykket, men ikke så bra som jeg ønsket. Jeg klarer meg greit i den vedfyrte og den elektriske ovnen, så det blir bare å stå på og øve videre.

Utbaking av pizzaleivene går bedre og bedre nå. Jeg har lagt ut en liten skrytevideo nedenfor sammen med noen bilder fra lørdagens pizzaproduksjon.

Utbaking og dandering av pizzabunn

Bilder fra lørdagens pizzabaking