Da har jeg forsøkt å steke napolitansk pizza på ovnens pizzafunksjon på maksimal varme. Pizzafunksjon i ovnen betyr steking på nederste hylle med undervarme og varmluft.

Pizzafunksjon ga gårlig resultat

Om det er min ovn som ikke fungerer som den skal vet jeg ikke. Men resultatet ble ikke særlig bra. Vi har stekt vanlig langpannepizza tidligere på denne funksjonen, og det ga et bra resultat. Men napolitansk pizza fungerte det ikke på. Jeg brukte også pizzastein under stekingen, og ovnen med stein ble varmet opp i ca. 1 time først.

Jeg brukte denne deigen til pizzaen: Pizzadeig på 72 timer.

Pizzaen måtte stå veldig lenge i ovnen, og jeg skulle egentlig steke 4 pizzaer. Men jeg avblåste hele prosjektet etter at jeg hadde stekt to stykker. Jeg stekte dem naturligvis enkeltvis. Når de hadde stått i ovnen 8 minutter tok jeg dem ut. Da turte jeg ikke å steke dem mer.

Skorpen fikk hverken ønsket farge eller sprøhet. Men fyllet ble aldeles overstekt, og det var derfor jeg valgte å ta dem ut etter 8 minutter. Mer steking ville bare ha ødelagt pizzaene enda mer enn de nå allerede var. Og 8 minutter i ovnen er alt for lenge for denne typen pizza. Jeg vil ikke si at de smakte dårlig, men de smakte på ingen måte slik en napolitansk pizza skal smake.

 

De siste bunnene ble uten fyll

De to siste pizzadeigene bakte jeg ut til bunner og stekte i ovnen uten fyll. Jeg stekte dem til de ble brunflekkete. Jeg glemte faktisk å ta tiden på disse, så hvor lenge de stod i ovnen er jeg usikker på. Men de smakte bra. Jeg pleier ofte å bake ut ekstra emner som jeg ikke bruker og steke dem uten fyll. Det blir veldig gode flate brød som jeg river av stykker fra og spiser med smør og vanlig pålegg. Også disse blir bedre i en pizzaovn enn de ble på pizzafunksjonen.

Men fortvil ikke om du vil lage pizza av typen napolitana i vanlig stekeovn. Jeg gjorde tidligere et forsøk på å steke på maks varme på øverste hylle i ovnen med pizzastein. Dette ga et mye bedre resultat enn det gjorde med å bruke ovnens pizzafunksjon.

Du kan lese om det her: Pizza Napolitana i vanlig stekeovn.