Pizzadeig
Det finnes et utall av forskjellige typer pizzadeig. Nedenfor vil du finne oppskrift på de fleste. Eller i hvert fall til de vanligste pizzastilene. Noen av oppskriftene kan være litt vanskelige for nybegynnere.
Det vil nok være en del ord og begrep som du kanskje vil stusse på. Derfor har jeg nedenfor lagt til link til noen innlegg her på bloggen som du bør lese gjennom før du starter på din første pizzadeig.
Nyttige, og ikke minst viktige innlegg for nybegynnere:
- Ordbok – Her finner du en forklaring på de mest vanlige ord og uttrykk.
- Mel til bruk i pizzadeig – Her kan du lese litt mer om forskjellige meltyper som er vanlig å bruke.
- Pizza napolitana med enkle råvarer – Her får du en gjennomgang fra A til Å på hvordan du lager en pizza av typen Napolitana i en vanlig stekeovn. Det er også tilgjengelig en video som tar deg gjennom hele prosessen.
- Den ultimato oppskriften på pizzadeig – Dette er en oppskriftsamling med forskjellige sammensetninger av meltyper og hevetider.
- Fremgangsmåte for blanding av pizzadeig – Jeg tar deg gjennom min foretrukne prosess for å få det beste rasultatet på deigen. På denne måten får du en optimal deig som har et godt og sterkt glutennettverk.
Ut over dette vil du også finne mye nyttig og relevant informasjon under kategorien “Nyttig informasjon“.
Alle oppskrifter
Napolitansk pizzadeig – 24 timer romtemperert heving
Dette er en oppskrift på napolitansk pizzadeig med total hevingstid på 24 timer i romtemperatur. Jeg har tatt utgangspunkt i en hydrasjon på 62%, hevetemperatur på 21°c og en mengde som gir totalt 4 bunner á 250 gram. Ønsker du å lage pizzadeig med annen hydrasjon,...
