Oppskrifter
Lørdagspizza med poolish tilpasset tidsklemma
Dette er en langtidshevet lørdagspizza av typen som er tilpasset tidsklemma. Når du får smakt den så er det nok også slutt på å lage pizza som kun heves et par timer. Du vil få en luftig og god bunn med mye smak uavhengig av hvilket fyll du har på. Forslag til...
Pizzadeig med Caputo Classica og Caputo tørrgjær
På søndag prøvde jeg ut kortfermentert pizzabunn med Meltypen Caputo Classica og gjæren Lievito secco. Begge varene testes ut i forbindelse med noen pizzapakker som jeg trekker blant medlemmene i facebookgruppen "Pizzabakerne". Varene er sponset av Oluf Lorentzen som...
Fremgangsmåte for blanding av pizzadeig
I denne leksjonen vil jeg gå gjennom den foretrukne måten å gå frem på for å lage en deig til Pizza Napoletana. Jeg kan med en gang fastslå at det finnes flere måter å lage en pizzageig på. Fremgangsmåten som brukes her i dette kurset er basert på min egen erfaring,...
Pizzadeig med poolish
I denne leksjonen skal vi lage pizzadeig ved å bruke en ganske bløt fordeig som kalles poolish. Oppskriften er tilpasset et antall timer som gjør det mulig å gjennomføre den selv om man er på jobb om dagen. Poolish er en fordeig, eller preferment som den også kalles,...
Hjemmelaget mozzarella
Jeg har i en tid nå gått og tenkt på å lage min egen mozzarella. Jeg har ved et par anledninger tidligere laget ost hjemme på kjøkkenet, men ikke mozzarella. Så i dag satte jeg i gang. Det er ikke veldig komplisert å lage mozzarella Det var ikke så veldig komplisert....
Søt og spicy svinekjøttdeig
Søt og spicy svinekjøttdeig passer like godt til pizzatopping som til bruk i pastaretter. Den har en litt sterk smak som avrundes av den søte akasiehonningen som tilsettes blandingen. Det finnes gode alternative ingredienser Det er ikke sikkert at du finner Calabrese...
Søt fennikel svinekjøttdeig
Søt fennikel svinekjøttdeig passer veldig bra som fyll på pizza. Man bruker ferdigkjøpt svinekjøttdeig uten tilsatt vann og salt. Kjøttdeigen blir blant annet tilsatt akasiehonning som gir den en fin søtlig og saftig smak. Jeg bruker aldri kjøttdeig som er ferdigstekt...
Pizzasaus til Chicago deep pan pizza
Denne pizzasausen bruker jeg til Chicago deep pan pizza. Den bør lages en dag i forveien slik at smakene får mulighet til å sette seg skikkelig. For å få en best mulig pizzasaus er det viktig å bruke gode råvarer. Ikke fall for fristelsen til å kjøpe butikkenes...
Bakt hvitløk
Dette er en praktisk måte å lage bakte hvitløk i en vanlig gryte på komfyren. Du lager akkurat den mengden du ønsker. Det viktigste er å få dekket alle hvitløksfeddene med olivenolje. Ingredienser Ønsket antall skrelte hvitløksfedd Nok olje til å dekke hvitløksfeddene...
Tiga – En starter med middels høy hydrasjon
Tiga er en starter med ca 70% hydrasjon som kan brukes når man lager pizzadeig. Den kan naturligvis også brukes til annen type bakst. Når vi bruker tiga, eller en annen type starter, så tilfører vi deigen mer smak og tekstur. Når vi lager tiga bruker vi samme type mel...