Oppskrifter
Korttidshevet pizza – Når du har det travelt
Har du kjent på tidsklemma? Har du glemt å lage klar deig som skulle vært langtidshevet? Eller fikk du bare plutselig lysst på pizza og vil ha det snarest mulig? Da skal jeg hjelpe deg på vei her i denne oppskriften. Heving i en time bulk og to timer ball Men...
Pizza Margherita med Caputo Pizzeria
Denne gang har jeg testet ut melet Caputo Pizzeria som kommer i 1-kilos forpakninger fra Oluf Lorentzen. Melet er spesielt utviklet for å lage pizza av typen pizza napoletana. Jeg lagde en deig med en hydrasjon på 68% og 30% poolish. Deigen gir 4 bunner á 250...
Test av Caputo Nuvola
I helgen testet jeg ut det nye pizzamalet som kommer inn i sortimentet til Oluf Lorentzen kommende uke. Og jeg må si at jeg ble meget overrasket over kvaliteten på dette melet. Det står i beskrivelsen at melet er laget for å få luftige deiger som gir luftige...
Oppskrift på en super og korttidshevet pizza
Dette er en pizzadeig som i “pizzaverden” kalles for korttidshevet. Den skal heve i 8 timer som for enkelte nok allikevel kan virke ganske lenge. Men blant dem som hever deigene sine fra 24 til 96 timer så er dette for kort tid å regne. Ønsker du å lære mer om pizza...
Test av nye produkter fra Oluf Lorenten
I forbindelse med at Oluf Lorentsen får inn litt nye produkter i sortimentet sitt, så har jeg begynt å teste disse. Det vil komme flere tester etter hvert som jeg jobber meg gjennom produktene. Det er først og fremst melprodukter det dreier seg om. I denne omgang har...
Lørdagspizza med poolish tilpasset tidsklemma
Dette er en langtidshevet lørdagspizza av typen som er tilpasset tidsklemma. Når du får smakt den så er det nok også slutt på å lage pizza som kun heves et par timer. Du vil få en luftig og god bunn med mye smak uavhengig av hvilket fyll du har på. Forslag til...
Pizzadeig med Caputo Classica og Caputo tørrgjær
På søndag prøvde jeg ut kortfermentert pizzabunn med Meltypen Caputo Classica og gjæren Lievito secco. Begge varene testes ut i forbindelse med noen pizzapakker som jeg trekker blant medlemmene i facebookgruppen "Pizzabakerne". Varene er sponset av Oluf Lorentzen som...
Fremgangsmåte for blanding av pizzadeig
I denne leksjonen vil jeg gå gjennom den foretrukne måten å gå frem på for å lage en deig til Pizza Napoletana. Jeg kan med en gang fastslå at det finnes flere måter å lage en pizzageig på. Fremgangsmåten som brukes her i dette kurset er basert på min egen erfaring,...
Pizzadeig med poolish
I denne leksjonen skal vi lage pizzadeig ved å bruke en ganske bløt fordeig som kalles poolish. Oppskriften er tilpasset et antall timer som gjør det mulig å gjennomføre den selv om man er på jobb om dagen. Poolish er en fordeig, eller preferment som den også kalles,...
Hjemmelaget mozzarella
Jeg har i en tid nå gått og tenkt på å lage min egen mozzarella. Jeg har ved et par anledninger tidligere laget ost hjemme på kjøkkenet, men ikke mozzarella. Så i dag satte jeg i gang. Det er ikke veldig komplisert å lage mozzarella Det var ikke så veldig komplisert....