Blogg
Oluf Lorentzen bedrer tilgjengeligheten for private
Jeg har i dag hatt et møte med representanter fra leverandøren Oluf Lorentzen. Hensikten har vært å sjekke mulighetene for en bedre tilgjengelighet på kvalitetsprodukter knyttet opp mot pizzabaking for folk flest. Forpakninger var i denne forbindelse også et viktig...
Hvordan bruke PizzApp+
Jeg har etter hvert begynt å få såpass mange spørsmål i forbindelse med PizzApp+, at jeg nå tar en gjennomgang av den i et eget innlegg. Noen lurer på hvordan den brukes, mens andre lurer på hva de forskjellige uttrykkene som blir brukt betyr. En del lurer også på...
Meld deg inn i gruppen “Pizzabakerne” på facebook
Er du glad i pizza? Meld deg inn i Facebookgruppen "Pizzabakerne" da vel! Følg denne linken for å komme direkte til gruppen. Vi er en gruppe med nær 4500 medlemmer nå på facebook. Grunnen til at gruppen ble startet var at jeg fikk så mye henvendelser med...
Quiz med premie fra Piacere AS, importør av Ooni
I denne pizzaquizen kan du bli med i trekningen av 5 praktiske pizzakuttere fra Piacere AS, importør av Ooni For å være med i trekningen må du svare riktig på alle spørsmålene. Først da kommer du til løsningsordet som gir deltakelse i trekningen. Om du ikke klarer...
Hvilken type gjær skal jeg bruke?
Jeg får ofte spørsmål om hvilken type gjær som er best å bruke til pizza. Men dette er et spørsmål som det ikke finnes et riktig svar på. Eller riktigere sagt; Alle svar er riktige. Først begynner jeg med å forklare litt om de forskjellige typene gjær og gjærkulturer...
Uden kompromis, mit napolitanske landkøkken
Jeg har en tid ønsket å besøke en pizzarestaurant av typen "Vera Pizza Napoletana". Dette er en type pizzeria som oppfyller kravene til den italienske organisasjonen AVPN. Dette betyr at de må følge strenge rettningslinjer for tilberedelse av pizzaen, og råvarene de...
Siciliansk pizza med todelt topping
Bunnen til en siciliansk pizza minner i stor grad om en focaccia. Den er litt tynnere enn det vi forbinder med klassisk focaccia, og denne varianten har en del sprøere skorpe. Beregn god tid når du lager siciliansk pizza Det tar noe lengre tid å lage en siciliansk...
Siciliansk pizzasaus
Når man lager siciliansk pizza så kan det være greit med en egen saus til denne. Denne pizzasausen synes jeg passer meget bra til den tykke og luftige bunnen på en siciliansk pizza. Men det er selvfølgelig med denne typen pizza, som med andre. Smaken er veldig...
Siciliansk pizzabunn med starter
Da var det på tide å prøve en ny type pizzabunn. Denne gangen ble det en Siciliansk type. Her får du oppskriften på selve pizzabunnen, så kommer sausen og selve tilberedingen av pizzaen i egne innlegg. Dette blir en forholdsvis stor pizzadeig Deigen er forholdsvis...
Hjemmelaget mozzarella
Jeg har i en tid nå gått og tenkt på å lage min egen mozzarella. Jeg har ved et par anledninger tidligere laget ost hjemme på kjøkkenet, men ikke mozzarella. Så i dag satte jeg i gang. Det er ikke veldig komplisert å lage mozzarella Det var ikke så veldig komplisert....