Blogg
Chicago deep pan pizza med smaksatt svinekjøttdeig
Chicago deep pan pizza er en stor og tung pizza med mye fyll. Det kan minne om en pai i måten den tilberedes og serveres. Og det litt spesielle er at pizzasausen kommer på toppen, og da etter at pizzaen er ferdig stekt. Du kan bruke mange typer fyll og ost på en slik...
Pizzadeig til Chicago deep pan pizza
Dette er en pizzadeig jeg bruker når jeg skal lage Chicago deep pan pizza. Deigen lages på mel av typen tipo "00" med ca. 12% protein. Noen bruker kokte poteter eller durumhvete i melblandingen når de lager pizzadeig til Chicago deep pan pizza. Men jeg bruker i denne...
Søt og spicy svinekjøttdeig
Søt og spicy svinekjøttdeig passer like godt til pizzatopping som til bruk i pastaretter. Den har en litt sterk smak som avrundes av den søte akasiehonningen som tilsettes blandingen. Det finnes gode alternative ingredienser Det er ikke sikkert at du finner Calabrese...
Søt fennikel svinekjøttdeig
Søt fennikel svinekjøttdeig passer veldig bra som fyll på pizza. Man bruker ferdigkjøpt svinekjøttdeig uten tilsatt vann og salt. Kjøttdeigen blir blant annet tilsatt akasiehonning som gir den en fin søtlig og saftig smak. Jeg bruker aldri kjøttdeig som er ferdigstekt...
Pizzasaus til Chicago deep pan pizza
Denne pizzasausen bruker jeg til Chicago deep pan pizza. Den bør lages en dag i forveien slik at smakene får mulighet til å sette seg skikkelig. For å få en best mulig pizzasaus er det viktig å bruke gode råvarer. Ikke fall for fristelsen til å kjøpe butikkenes...
Bakt hvitløk
Dette er en praktisk måte å lage bakte hvitløk i en vanlig gryte på komfyren. Du lager akkurat den mengden du ønsker. Det viktigste er å få dekket alle hvitløksfeddene med olivenolje. Ingredienser Ønsket antall skrelte hvitløksfedd Nok olje til å dekke hvitløksfeddene...
Tiga – En starter med middels høy hydrasjon
Tiga er en starter med ca 70% hydrasjon som kan brukes når man lager pizzadeig. Den kan naturligvis også brukes til annen type bakst. Når vi bruker tiga, eller en annen type starter, så tilfører vi deigen mer smak og tekstur. Når vi lager tiga bruker vi samme type mel...
Utstyr til nye typer pizza bestilt
Etter hvert synes nok enkelte som må spise opp all pizzaen jeg lager at det har blitt litt ensporet. Jeg har for det meste laget pizza av den rene napolitanske og kjente italienske stilen. Jeg vil nå prøve meg på noen regionale pizzastiler fra USA Så da må det vel...
Pizza med bacon, løk, oliven og cherrytomater
Denne pizzaen får en frisk og fin smak. To av grunnene til dette er den gode sausen som brukes, og de ferske cherrytomatene som legges på toppen etter steking. Benytt en god deig og en frisk tomatsaus Jeg brukte "Verdens enkleste og beste pizzasaus" samt "Pizzadeig på...
15-timers grytebrød
Dette 15-timers grytebrødet kan enten lages om morgenen og ferdigstekes på kvelden, eller du kan lage det på ettermiddagen og servere ferskt brød til frokost. Brødet får en brun, sprø og fin skorpe med god smak. Det er tilsatt litt Spraymalt for å gi brødet en lett...