Jeg har i dag hatt et møte med representanter fra leverandøren Oluf Lorentzen. Hensikten har vært å sjekke mulighetene for en bedre tilgjengelighet på kvalitetsprodukter knyttet opp mot pizzabaking for folk flest. Forpakninger var i denne forbindelse også et viktig tema.

Oluf Lorentzen har i den senere tiden opplevd en økende pågang fra privatfolk som ønsker å kjøpe produkter i nettbutikken. Spesielt har de merket en tendens til at vi har begynt å bli mye mer opptatt av kvalitet, og spesialprodukter. Dette være seg både mel, ost, tomater og topping generelt. Derfor møttes vi i dag for å slå av en prat.

Jeg har selv kjent på utfordringen

Jeg har selv kjent på utfordringen med å få tak i kvalitetsprodukter i den tiden jeg til nå har brukt på å utvikle mine pizzaferdigheter. Det har hverken vært enkelt å få tak i selve produktene eller forpakninger som er håndterbare i en normal husholdning. Blant annet skal det sies at jeg ikke fikk kjøpt varer fra Oluf Lorentzen som var forbeholdt proffmarkedet. Og grunnen til det er jo i og for seg forståelig, for det vil kreves en del ressurser for å kunne drive en slik form for distribusjon.

Men fortvil ikke, for mulighetene har den senere tiden blitt mye bedre. Det har blitt flere og flere produkter tilgjengelig i nettbutikkens sortiment, og det jobbes videre med å utvikle dette. Dette gjelder også mer håndterlige forpakninger for vanlige husholdninger. Det jeg allerede nå kan si, er at de vil komme med kilosforpakninger av Caputo Pizzeria og Caputo Nuvola, i tillegg til Caputo Cuoco og Classica som de allerede har i sortimentet sitt.

Les mer om mel til pizza her.

Og enda flere ønsker er fremmet

Jeg har også fremmet ønske om at de skal ta inn Caputo Manitoba, Lievto madre (tørket surdeigspulver som hos enkelte leverandører kalles Naturkraft), samt italiensk tørrgjær (Lievito Secco – 100 gram) i en forpakning som er tilpasset en vanlig husholdning. De virket veldig positive til å finne løsninger for oss som driver pizzabaking hjemme, og som ønsker å gjøre det med kvalitetsprodukter.

I enkelte områder vil det muligens etter hvert også bli mulig å kjøpe forpakninger beregnet på proffmarkedet. Men dette er ikke noe de pr. i dag kan love at blir noe av. Men når de nå har begynt å holde et støre fokus på forpakninger tilpasset husholdninger, så tenker jeg at mye etter hvert løser seg for oss hobby-pizzaiolos.

Og til slutt så kan jeg fortelle at jeg frem mot Jul vil få muligheten til å trekke ut noen vinnere av noen kjekke overraskelser i facebook gruppen «Pizzabakerne». Om du ikke er medlem der allerede, så meld deg gjerne inn ved å følge denne linken her: Pizzabakerne på facebook.