Blogg
Gjær salt og vann påvirker utviklingen av pizzadeigen
I tillegg til melet er gjær, salt og vann de eneste ingrediensene vi trenger for å lage en napolitansk pizzadeig. Derfor er det viktig å bruke disse ingrediensene i et riktig forhold, slik at resultatet blir som ønsket. Gjær Gjæren er viktig for å blåse opp...
Tips og råd når du lager napolitansk pizza
Her har jeg samlet en del tips og råd som kan hjelpe deg videre på veien når du lager napolitansk pizza. Det er ikke så mye som skal til for å perfeksjonere pizzaen. Men ofte er det slik at det kun er noen små enkle ting man ikke kjenner til som trengs. Start...
Hva er en ekte napolitansk pizza?
Napoli! Verdens pizzahovedstad, og den største og viktigste byen i Sør-Italia og regionen Campania. Her var pizza opprinnelig fattigmannskost. Det var en enkel og rimelig rett som man kunne ta med seg i hånda og spise på gata. Selv i dag kan man se folk vandre i...
Utstyr du trenger når du skal lage napolitansk pizza
Når det gjelder pizzautstyr, er det som med de fleste ting: Det vil være noe du trenger, og annet som kan være kjekt å ha. I begge kategorier finnes det stor variasjon i både pris og kvalitet. Det er fort gjort å bli litt ivrig og tenke at man trenger både det ene og...
Kan man fryse pizzasaus?
Kan man fryse pizzasaus? Mange har kontaktet meg og lurt på om man kan fryse pizzasaus. I denne artikkelen tar jeg en gjennomgang av temaet. Pizzasaus tåler å fryses ned Tomatsaus tåler generelt godt å fryses og tines igjen. Men det kan være noen små endringer...
Valnøttbrød på ny surdeigstarter
Disse valnøttbrødene er laget på den surdeigstarteren som jeg beskrev i artikkelen: "Slik lager du en surdeigstarter – steg for steg". Oppskriften gir 2 brød og 3 brikker. Starteren valnøttbrødene er laget på er helt ny, men er matet sterk. Men det tok ikke mer en 2...
Slik lager du en surdeigstarter – steg for steg
Surdeig er en eldgammel metode for baking som gir brød en unik smak, tekstur og holdbarhet. Grunnlaget for surdeigsbrød er surdeigstarteren, en blanding av mel og vann som over tid fylles med naturlige gjær- og melkesyrebakterier. Prosessen med å lage en...
Lær å bake surdeigsbrød fra A til Å
Jeg har laget en video som på en enkel og grei måte viser hvordan man går frem for å bake et surdeigsbrød. Videoen viser steg for steg hvordan man går fra surdeigsstarter til ferdig stekt brød. Oppskriften med fremgangsmåte er også gjengitt i dette innlegget....
Julekalender 2024
Julekalender 2024! Starter 1. desember!Årets Julekalender Med Pizzamani og Bakselv.noI år kjører Pizzamani julekalender med gaver fra nettbutikken Bakselv.no. Vi har funnet frem til 24 gaver som fordeles over 24 luker fra 1. desember frem til Julaften. Til sammen har...
Caputo – En Essensiell Ingrediens i Italiensk Pizzahistorie
Caputo er et ikon innenfor italiensk matlaging, spesielt kjent for sin avgjørende rolle i utviklingen av pizzakultur, både i Italia og ellers i verden. Med en lang historie som strekker seg tilbake til 1924, har Caputo-mel blitt en favoritt blant pizzaioloer...