Blogg

Pinsa Romana – Min versjon

Pinsa Romana – Min versjon

Pinsa Romana er forholdsvis liten pizza i forhold til den klassiske Pizza al metro, også kalt pizza in pala. Det er en pizza der det brukes en deig med høy hydrering. Det kan muligens være litt vanskelig for en nybegynner å starte med denne.   Men har du bakt...

Test av Ooni Koda gassdrevet pizzaovn

Test av Ooni Koda gassdrevet pizzaovn

Denne helgen har jeg testet ut Ooni Koda gassdrevet pizzaovn. Det ble en interessant og positiv opplevelse. Ovnen er utlånt for testing fra den norske importøren Piacere.   Helgens test av Ooni Koda Ovnen ble testet over tre dager der jeg prøvde litt forskjellige...

Biga vs Poolish

Biga vs Poolish

Jeg har brukt mye poolish når jeg har laget pizza den siste tiden. men jeg har ikke brukt biga mer enn noen få ganger. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre en test av disse prefermentene mot hverandre for å se om det var noen forskjeller.   Mest mulig like...

Pzzadeig med Biga

Pzzadeig med Biga

I denne leksjonen skal vi lage pizzadeig ved å bruke en veldig fast fordeig som kalles biga. Biga er en fordeig som vanligvis brukes til brødbaking. Men mange pizzakokker bruker også denne metoden. Biga er en fordeig, eller preferment som den også kalles, som har en...

Intervju med Francesco Solimeo

Intervju med Francesco Solimeo

Francesco Solimeo eier og driver Vesuvio Cafe & Pizzeria i Bjerregaards gate i Oslo. Han har drever restauranten siden 1. juni 2016. Han har her tatt med seg sine italienske tradisjoner fra Napoli som er bevis på den autentiske italienske maten og atmostfæren...

Pizza intervju med Bjørn Krogsæter

Pizza intervju med Bjørn Krogsæter

Vokste opp med at vi hadde pizza kvar laurdag gjennom barndommen. Det var pizza med svært tjukk skorpe, nesten som eit foccaciabrød. Sausen og fyllet var også enkelt, sikkert for det meste kjøtdeig og tomatpurè, men det bringer likevel fram gode barndomsminner.