Denne pizzaen får en frisk og fin smak. To av grunnene til dette er den gode sausen som brukes, og de ferske cherrytomatene som legges på toppen etter steking.

Benytt en god deig og en frisk tomatsaus

Jeg brukte «Verdens enkleste og beste pizzasaus» samt «Pizzadeig på 72 timer» når jeg lagde denne pizzaen. Denne typen deig kan være litt bløt å jobbe med om du er nybegynner. Da vil jeg heller anbefale å bruke enten «Pizzabunn til italiensk pizza» eller «Pizzadeig – le 5 Stagioni type 00 Pizza Napoletana«.

Bruk tipo «00» mel

Skal du bruke andre typer hvetemel enn de som er oppgitt i oppskriftene vil jeg uansett anbefale tipo «00». Deigene som skal heve lengst bør ha høyere innhold av proteiner enn de med kort hevetid.

Her er min anbefalingtil bruk av mel:

  • Heving inntil 24 timer 10-11 gram protein
  • Heving inntil 36 timer 11-13 gram protein
  • Heving over 36 timer fra 12,5 gram protein og oppover.

Ingredienser jeg brukte

  • 5-6 sorte oliven delt i 2
  • 8-9 cherrytomater delt i 2 (perletomater eller tilsvarende passer også fint)
  • 1 liten sjalottløk delt i tynne skiver
  • 1 neve bacon i terninger
  • 70-90 gram ost – blanding av fersk og raspet mozzarella (du kan også velge bare en av typene)
  • 70-80 gram «Verdens enkleste og beste pizzasaus«
  • 1 porsjon, 250 gram pizzadeig

 

Tilbereding av pizzaen

Start med å bake ut pizzabunnene slik som beskrevet i videoen lenger nede. Jo høyere hydrasjon i deigen, jo mer forsiktig må du være. Når jeg har bakt ut bunnen legger jeg den på kjøkkenbenken. Der legger jeg på fyllet før jeg drar den opp på bakebrettet og justerer formen på den. Har du ikke gjort dette før, så anbefaler jeg at du strør ett tynt lag mel på stekespaden og legger bunnen direkte på der før du har på fyllet. Skyv stekespaden frem og tilbake noen ganger under arbeidet for å sikre at bunnen ikke setter seg fast.

Når du påfører fyllet på denne pizzaen skal du ikke ta på de delte cherrytomatene før pizzaen er ute av ovnen.

Stekingen av pizzaen kommer litt an på hvilken type ovn du bruker. Bruker du vedovn, gassovn eller en elektrisk pizzaovn med temperaturer på 400-500°c, så er steketiden 60-90 sekunder.

Bruker du en vanlig stekeovn kan du steke på følgende måte:

  • Før stekespaden med pizzaen på inn i ovnen og dra hurtig tilbake når du har plassert stekespaden der du ønsker pizzaen. Så lenge du har sørget for at pizzaen ikke sitter fast i stekespaden, skal dette gå ganske smertefritt. Men har du ikke gjørt det før kan det være en fordel å tørrtrene litt med en deig uten fyll på kjøkkenbenken.
  • Ovnen og pizzasteinen må være forvarmet til maks temperatur i ca. 1 time før stekingen kan starte. Hvor høy makstemperatur ovnen din har kommer nok litt an på hvor ny den er. Min går til 300°C. Pizzaen skal stekes på øverste hylle på maks temperatur.
  • Hvor lang tid du bruker på å steke pizzaen vil være litt individuelt i forhold til ovn og makstemperatur. Men etter at pizzaen har stekt i et par minutter kan du eventuelt slå på grillelementet for å brune skorpen litt ekstra.
  • Det er viktig å følge godt med på stekingen. Du må ikke slippe pizzaen av syne før den er ferdig. Med så høy temperatur og plasseringen i ovnen vil det gå rimelig raskt.
  • Pizzaen er ferdig når skorpen er godt brunet og begynner å få antydning til små sorte flekker.

Bruk stekespaden til å ta ut pizzaen fra ovnen når den er ferdig. Ha den over på et serveringsfat og del opp i seks stykker og ha på de oppdelte cherrytomatene.

Tips: Husk å alltid dele opp pizzaen før du tar på ekstra fyll. Om du skal servere hele porsjonspizzaer, trenger du naturligvis ikke dele dem opp.

 

Utbaking samt påføring av saus og fyll