Verdens beste pizzasaus? Du synes kanskje at det er å ta litt vel hardt i? Jo, det er mulig det, og påstanden er naturligvis min egen helt subjektive mening. Når det er sagt, prøv den selv. Jeg tror du vil bli overrasket over “riktigheten” av min påstand.

Hvorfor gjøre det vanskelig når det er enkelt

Uten å nevne navn, så har vi en dagligvarekjede som lever etter mottoet; “Det enkle er ofte det beste!”. En klisje kanskje? Jo, men man skal allikevel ha en viss respekt for uttrykket. Man kan selvfølgelig gjøre pizzasausen hyperavansert. Men da blir også fallhøyden stor om man bommer litt.

Så la oss gjøre det så enkelt som dette:

Ingredienser

  • 400 gram gode hermetiske tomater (helst Pomodoro S. Marzano DOP – Denne typen må brukes om man skal lage en “Vera Pizza Napoletana” – ekte Pizza Napolitana)
  • 5 blader fersk basilikum (valgfritt – Skal ikke være med om sausen skal på en  “Vera Pizza Napoletana”)
  • 1 teskje maldon salt (i stedet for å blandes inn i sausen, kan saltet evt. strøs over sausen når den er smurt ut på pizzabunnen)

Fremgangsmåte

  1. Hell tomatene i en passende bolle
  2. Knus tomatene direkte med hendene
  3. Om ønskelig tilsetter du finhakkede basilikumblader (jeg liker det)
  4. Smak eventuelt til med salt. Du trenger ikke nødvendigvis bruke alt. Er det mye salt i pizzabunnen, eller du bruker parmesan som en del av toppingen, så trenger du ikke bruke salt i sausen (jeg bruker ikke salt)

Prøv sausen til en av disse pizzadeigene.

Om du ikke knuser tomatene med hendene, kan du rive basilikumbladene grovt og ha oppi. Bruk da en stavmikser og pulser kjapt 3-5 ganger. For all del begrens miksingen til et minimum!

Om du trenger mer saus er det bare å justere ingrediensene i oppskriften i forhold til hverandre.

Så hva sier du til det? Enklere enn dette kan det vel neppe bli? Maks 3 ingredienser, hvorav 2 er valgfrie. Ingen fiksfakserier, bare enkelt og greit enkelt!

Les også: Mel til bruk i pizzadeig