Dette er en oppskrift på den klassiske napoletanske pizzaen “Marinara”. Hvis Margherita er verdens mest kjente pizza, så vil nok Pizza Marinara være den mest ukjente. Den skiller seg litt fra det vi egentlig forbinder pizza med. Den har nemlig inngen ost!

Ingredienser og fremgangsmåte

For å lage en pizza trenger du følgende:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Form en pizzabunn som er 30 – 35 cm i diameter. Begynn med å påføre tomatsausen med en stor skje. Plasser sausen i midten av bunnen og før den utover i en spiral lignende bevegelse. Men pass på å la skorpen rundt være fri for saus.

Har du ikke hatt salt i sausen, kan du om ønskelig strø litt over sausen nå.

Rensk hvitløksbåten og skjær i tynne fine biter. Spre skivene i en sirkelbevegelse over pizzaen på samme måte som sausen.

Spre en klype oregano jevnt ut over sausen.

Fordel olivenoljen i en tyn stråle ut over pizzabunnen.

Stekes i en pizzaovn på 430°c – 485°c i 60 – 90 sekunder.

Eventuelt kan du steke på pizzastein på øverste eller nest øverste hylle i en vanlig stekeovn. Ovnen må være forvarmet og pizzasteinen varm og klar til bruk. Stek på maks varme til du ser at skorpen blåser seg opp og blir godt gyllen.  Har en du ovn med pizzafunksjon følger du instruksjonene for denne.