Dette er en oppskrift på den klassiske napoletanske pizzaen “Margherita”. Av alle pizzaer er nok dette verdens mest kjente. Laget på riktig måte med riktig type mel blir dette en smaksopplevelse du sent glemmer.

Ingredienser og fremgangsmåte

For å lage en pizza trenger du følgende:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Form en pizzabunn som er 30 – 35 cm i diameter. Begynn med å påføre tomatsausen med en stor skje. Plasser sausen i midten av bunnen og før den utover i en spiral lignende bevegelse. Men pass på å la skorpen rundt være fri for saus.

Bruker du parmesan strør du nå dette over pizzaen.

Fordel tynne skiver av mozzarella ut over pizzaen, men ikke på skorpen. Fordel nå basilikumbladene ut over pizzaen.

Fordel olivenoljen i en tyn stråle ut over pizzabunnen.

Stekes i en pizzaovn på 430°c – 485°c i 60 – 90 sekunder.

Eventuelt kan du steke på pizzastein på øverste eller nest øverste hylle i en vanlig stekeovn. Ovnen må være forvarmet og pizzasteinen varm og klar til bruk. Stek på maks varme til du ser at skorpen blåser seg opp og blir godt gyllen.  Har en du ovn med pizzafunksjon følger du instruksjonene for denne.