Italienske kjøttboller
Disse italienske kjøttbollene passer like bra til pizza som til pasta. Skal de på pizza stekes de ikke. Skal de til pasta må de stekes.
Porsjoner
2 – 3
Tid:
25 minutter
Passer til:
Pizza bolognese
Inroduksjon
Om Oppskriften
Av: René M. Eik
Disse italienske kjøttbollene passer like bra til pizza som til pasta. Skal de på pizza stekes de ikke. Skal de på pasta må de stekes. Legg da kjøttbollene i en gryte med marinara- eller tomatsaus og la dem småkoke i 10–15 minutter.

Ingredienser
- 400 g kjøttdeig (storfekjøtt, svinekjøtt, kylling el. en blanding)
- 1,2 dl tørre brødsmuler el. panko paneringsmel
- 0,6 dl melk
- 1 stort egg
- 2 hvitløkfedd, finhakket eller presset
- 0,6 dl fersk parmesanost, revet
- 2 ss fersk persille, finhakket (el. 1 ss tørket persille)
- ½ ts tørket oregano
- ½ ts tørket basilikum
- 1/4 ts chiliflak (valgfritt, for litt ekstra varme)
- Salt og pepper etter smak
- 2 ss olivenolje til steking (ikke til pizza)
Italienske kjøttboller – Saftige, smakfulle og fulle av italiensk preg – disse kjøttbollene kombinerer kjøttdeig med brødsmuler, parmesan og urter for å gi en perfekt balanse mellom fylde og aromatisk friskhet. Melken gjør dem ekstra myke, mens hvitløk, persille og krydder gir dybde og karakter. Resultatet blir klassiske italienske kjøttboller som kan nytes alene, med en god tomatsaus, eller som topping på pizza og pasta.

Instruksjoner – Steg for Steg
Steg 1
Forbered ingrediensene: Bland brødsmulene med melk i en bolle og la det stå i noen minutter til brødsmulene har absorbert all melken. Dette vil hjelpe med å holde kjøttbollene saftige.
Steg 2
Lag kjøttbolledeigen: Bland kjøttdeigen med den bløte brødsmuleblandingen, egg, hvitløk, parmesanost, persille, oregano, basilikum, chiliflak (hvis valgt), salt og pepper. Bland alt godt sammen med hendene eller en sleiv til du har en jevn deig.
Steg 3
Form kjøttbollene: Fukt hendene med litt vann (dette gjør det enklere å forme kjøttbollene) og form små kjøttboller som måler rundt 1 til 2 centimeter i diameter.
Steg 4
Stek kjøttbollene (kun om de brukes til pasta): Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Legg kjøttbollene i pannen og stek dem i 6–8 minutter, rull dem rundt slik at de blir brune på alle sider. Stek i omganger hvis pannen ikke er stor nok til å romme alle kjøttbollene samtidig.Når de er gjennomstekte og har fått en fin brunfarge, kan du overføre dem til en tallerken med papirhåndkle for å fjerne overflødig fett.
Steg 5
Bruk kjøttbollene: Fordel de rå kjøttbollene over pizzaen etter at saus og ost er lagt på.