Hvit pizzasaus kan lages på like mange forskjellige måter som den mer vanlige røde pizzasausen. Pizza med hvit saus kalles vanligvis for hvit pizza.

Hvit  pizza kan også være uten saus

Om man dropper saus på pizzaen og kun bruker ost og topping, så kalles også dette for hvit pizza. Har du en bra pizzabunn, så er ofte ost og god topping nok. Jeg kan absolutt anbefale å prøve dette.

Men nok om det. Her følger en hvit pizzasaus basert på Créme Fraiche. Om du ikke bruker opp alt, så egner den seg også godt til dipp.

 

Ingredienser

  • 1 boks Créme Fraiche
  • 2 teskjeer tørket oregano
  • 1 teskje hvitløkspulver eller 4 ferske hvitløksfedd
  • ca. 1 teskje salt etter smak
  • 8 nykvernede pepperkorn

Fremgangsmåte

  • Hell Créme Fraiche i en passende bolle.
  • Tilsett oregano og hvitløkspulver.
  • Bruker du fersk hvitløk, så knuser og finhakker du den før den tilsettes.
  • Kvern eller knus 8 pepperkorn i en morter og tilsett.
  • Smak til med salt.
  • Sett i kjøleskap med lokk på. Her bør det stå i 5-6 timer slik at smakene setter seg.

Fordel ut over pizzabunnen etter ønsket mengde og smak. Men husk å romtemperere sausen før den brukes på pizzabunnen.

Om du ikke planlegger å bruke alt på en gang, bør du ikke ta ut og romtemperere mer saus enn du trenger.