Hvordan du tilbereder en ekte napolitansk pizza

Ingredienser:

Dette er ingrediensene som trengs for å lage 11-15 ekte napolitanske pizza.

 

  • 1,7 kilo tipo 00 mel
  • 1 liter vann
  • 50 gram salt
  • 3 gram gjær

Tilbereding av deigen:

Tøm en liter lunkent vann i en bolle og løs opp 50 gram salt og 3 gram gjær før du tilsetter 10% av melet. Start eltemaskinen og tilsett gradvis resten av melet inntil deigen får en glatt og fin konsistens. Dette tar ca. 10 minutter. Kjør så maskinen på lav hastighet i ytterligere 20 minutter.

Heving av deigen:

Nå skal hele deigen først heve i 2 timer. Deretter skal den ved en teknikk som kalles «staglio a mano» formes til baller som veier mellom 180 og 250 gram. Når ballene er formet skal de legges i en hevekasse (eller separate plastbokser) og på ny heves i 6 timer ved 25°c. Forming av deigballene vises i videoen her.

Forming av pizzadeigen

Når deigen er ferdig gjæret er det på tide og forme emnene til runde flate bunner. Dette gjøres ved å presse og jobbe seg fra senter av deigen og utover. De ferdige bunnene skal ha en diameter på mellom 30 og 35 centimeter.

Fyll

Fyllet på en ekte napolitansk pizza skal kun bestå av ingredienser fra Campania i Italia. Oljen skal være av typen Extra virgin, og osten må være mozzarello.

Steking

Stekingen kan kun gjøres i en vedfyrt bakerovn som har en temperatur på mellom 430-480° C. Ved denne temperaturen blir pizzaen ferdig stekt på 60-90 sekunder.

Her kan du lese om retningslinjene som gjelder for tilbereding av ekte napolitansk pizza.

Forming og steking av en napoletansk pizza