I mitt forrige innlegg fortalte jeg at det å gå «all in» er noe jeg har en tendens til å gjøre. Og det slår sjelden feil, så nå er jeg der igjen. Jeg fant ut at det ikke holder med en stor steinovn ute og en gassovn på altanen. Nei, jeg måtte selvfølgelig også ha en elektrisk ovn til å ha på kjøkkenet.

Effeuno P134H elektrisk pizzaovn

Dette er en spesialovn (Effeuno P134H) for pizza som kan oppnå en temperatur på hele 450°C. Dette gjør at man kan lage bra italienske pizzaer som blir ferdige på 1-2 minutter. Ovnen har en styrke på 2800 watt og kan plasseres diekte inne på kjøkkenbenken. Dette gjør det enklere å lage pizzaer når det er dårlig vær. Da slipper jeg å gå ut på altanen. Indre dimensjoner på ovnen er 35x41x9 centimeter, noe som gjør at man kan lage pizza i normal størrelse.

Nå har det jo blitt litt dyrt å skaffe seg tre ovner, men jeg håper på litt sikt at jeg også kan leie ut ovnene. Når jeg har lært meg teknikken med å bake gode italienske/napolitanske pizza kan jeg lage instruksjonsjonsvideoer. Da kan disse brukes som opplæring til dem som leier ovnene. Det blir naturligvis bare gassovnen og den elektriske som kan leies ut. Den store «originale» ovnen står godt plantet i hagen.

Jeg har også vært innom OBS og kjøpt meg en grønsakskutter som jeg skal bruke til å kutte mozzarellaen Julienne. Julienne er måten osten er delt opp på, og denne foretrekkes ofte av napolitanske pizzabakere.

Lær å lage italiensk pizzabunn.

Drømmer om pizza i nye ovner

Så nå går jeg egentlig bare og drømmer om å få satt i gang med bakingen. Målet er å prøve og feile til jeg får de perfekt stekte pizzaene for hver av ovntypene. Jeg kommer også til å prøve meg frem med forskjellige justeringer i oppskrifter, meltyper, gjæringsmetoder og gjæringstider. Alt dette vil jeg underveis dokumentere og skrive om her på bloggen. Så det er bare å følge med. Her vil det komme masse informasjon og bilder fremover.

Har du egne erfaringer med pizzabaking, enten det er i vanlig steikeovn eller en spesialovn, så er det bare å kommentere nedenfor. Jeg tar i mot alt av tips og triks du måtte ha. Kanskje finner jeg noe blant kommentarene som bør prøves og publiseres her på bloggen. Det er alltid kjekt å høre om andres erfaringer og smakspreferanser. Dere hører fra meg igjen snart………..

Les også mitt innlegg: Da er Nonno Lillo rød gassfyrt pizzaovn bestilt.

 

Her er begge ovner pakket og klare for utsending fra leverandør.