Når nettene blir kalde og kulda setter inn…….. Ja, nå var jeg lei av å vente på våren. Ikke før man er ferdig med et prosjekt, så starter man på et annet. Den nye pizzaovnen står desverre ute under åpen himmel, og været her på sør-vestlandet er ikke noe å skryte av på vinterstid.

Men jeg vil jo bake pizza!

Så hvordan får man da øvd seg på pizzabaking? Jo, da kjøper man en portabel gassdrevet pizzaovn som det tar 30 minutter å varme opp. Den kan enkelt plasseres under overbygget på altanen, og man har lett tilgang via altandøren. så da er det bare smøre seg med tålbodighet og vente på at den skal komme. Ovnen er bestilt hos Bakerovner.no. Forøvrig samme leverandør hvor jeg bestilte utstyret til steinovnen jeg har ute.

Jeg har allerede bestilt inn to typer mel til bunnene. 6 kilo med Caputo hvetemel tipo 00 for deiger som skal gjære opp til 24 timer, og 6 kilo Caputo hvetemel cuoco tipo 00 for deiger som skal gjøre fra 24 timer opp mot tre døgn. Men saus må man også ha! Til å lage den har jeg bestilt 4 kilo Mutti San Marzano DOP tomatfileter. Til å gjære deigballene har jeg bestilt 12 plastbokser med lokk fra Clas Ohlson. Det var faktisk den eneste plassen jeg klarte å finne noen passende.

 

Skyld på kokken, ikke ingrediensene!

Så skulle dette gå galt kan jeg hvertfall ikke skylle på ingrediensene. Da er det bare kokken som trenger ytterligere erfaring. Og akkurat erfaring er det jeg tenker å få meg nå gjennom vinteren. Nå skal jeg prøve og feile meg frem til de resultatene jeg blir fornøyd med. Det blir muligens en del pizzaspising på både meg og familien fremover. Mye mulig at jeg også må invitere både venner og kjente for å holde maskineriet i gang.

Jeg har en tendens til å gå “all in” når jeg først setter i gang med noe. Det kan til tider bli ganske kostbart. Men denne gangen gjelder det Pizza! En gammel drøm som endelig går i oppfyllelse. Så her er det ingen grunn til å holde noe tilbake. Det er bare å kjøre på!

Innkjøpte ingredienser

Mutti San Marzano DOP tomatfilet

Caputo hvetemel tipo 00

Caputo hvetemel cuoco tipo 00