Enkel Detroit Saus

Dette er en helt enkel saus som lages raskt og er et bra alternativ når du har det litt travelt.

Porsjoner

2

Tid:

15 minutter

Passer til:

Detroit pizza

Inroduksjon

Om Oppskriften

Av: René M. Eik

En klassisk pizzasaus trenger ikke å være komplisert. Denne enkle varianten er rask å lage, men gir likevel en fyldig og aromatisk smak som løfter pizzaen. Den kan brukes med en gang, men blir gjerne enda bedre om den får stå og trekke litt i kjøleskapet. Perfekt når du vil ha god smak – uten å bruke for mye tid.

detroit pizza med enkel saus

Ingredienser

  • 1 boks 400 gram tomater
  • 135 gram tomatpuré
  • 7 gram Extra Virgin olivenolje
  • 6 gram salt
  • 4 gram tørket oregano

Når du skal bruke sausen på pizzaen tempererer du den til 60–70 grader. Skal du bruke sausen samme dag, kan den bare bli stående i romtemperatur noen timer før bruk. Jeg lager ofte sausen dagen før og setter den tildekket i kjøleskapet for at smaken skal få satt seg litt mer. Sausen holder seg fint 5 dager i kjøleskap om den står tildekket. Ut over dette bør den fryses ned.

detroit pizza med enkel saus
san marzano tomater
knuste tomater

Instruksjoner – Steg for Steg

Steg 1

Hell boksen med San Marzano-tomater i en bolle og knus tomatene for hånd.

Steg 2

Kjør så noen kjappe støt med en stavmikser. Ikke stavmiks for mye, bare til tomatkjøttet er så vidt jevnet til en grov masse. Tomatene skal ikke finblendes da det er viktig å ikke knuse for mye av kjernene i tomatene da dette vil gi en litt bitter smak til sausen.

Steg 3

Sil av cirka 40 g væske i en veldig finmasket sil, eller ved hjelp av et kaffefilter. Det er kun litt væske som skal siles av for å få en litt tykkere konsistens på de moste tomatene.

Steg 4

Rør nå inn olivenolje, tørket oregano og salt i sausen.