Dette er en enkel New York styled pizza med kun ost og saus som topping.
Ingredienser
- 1 porsjon New York pizzabunn
- Rikelig med New York pizzasaus
- 150 gram ferdig revet mozzarella (ikke den ferske typen)
Fremgangsmåte
- Åpne pizzabunnen og bak den ut med hendene. Lag en markant rand rundt som du ikke rører mens du baker ut pizzaen. Da vil du beholde luftboblene i skorpen.
- Bruk minst mulig mel, og fjern så mye mel som mulig fra bunnen før du har den over på en pizzaspade.
- Vær nå rask med å ha på pizzaaus og ost slik at bunnen ikke fester seg i spaden. Før pizzaen inn i ovnen og over på pizzasteinen.
- Stek på nest øverste hylle på en pizzastein som er forvarmet i 1 time. 260 grader. Har du ovn som går til 300 grader, så prøv gjerne denne temperaturen om du føler at den ikke får helt sprøheten du ønsker. Eventuelt juster deg frem til en plass mellom 260 og 300 avhengig av din ovn.
- Stek til osten er smeltet og brun slik som på bildet over (og nedenfor). Skorpen (cornicionen) skal også være gyllen. Dette tar fra 7 til 9 minutter, litt avhengig av ovnen.
- Bruk en pizzaspade til å ta ut pizzaen med. Ha den over på en rist til den har spisetemperatur og skal skjæres opp. Da vil bunnen holde seg sprøere.
Sjekk også opp oppskriften på New York pizza med pepperoni og smaksatt svinekjøttdeig
Ok, helt fra starten var det bare ost, saus etc. Men har aldrig sett meny av den uten f Eks. Med kjøttboller eller biff kjøtt, så beklager min litt krasse kommentar! Uansett så lager jeg bedre pizza en det😎
Dummeste jeg har hørt! Ingen New York pizza som lages uten topping!! ! New York pizza er en pizza som har samme ingredienser (topping) World Wide.