Dette er en pizzasaus som kan brukes til pizzaer av typen New York. Du kan naturligvis også bruke den til andre pizzaer etter eget ønske.

Sausen er forholdsvis enkel å sette sammen, og består av fem enkle ingredienser. Kvaliteten på produktene vil også være med å avgjøre kvaliteten på den ferdige sausen.

 

Ingredienser

  • 400 gram hele hermetiske tomater (gjerne San Marzano)
  • 1 spiseskje oregano
  • 2-3 spiseskjeer tomatpuré
  • 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • 1 spiseskje sukker

Fremgangsmåte

  • Hell de hermetiske tomatene i en sil og la dem renne av seg litt. Ha dem så i en passende bolle
  • Tilsett olivenolje, sukker, oregano og tomatpuré.
  • Om du tilsetter 2 eller 3 spiseskjeer tomatpuré avgjør hvor tykk sausen blir. Dette går litt på smak og behag. Jeg bruker 3.
  • Kjør blandingen jevn med en stavmikser.
  • Settes i kjøleskap i minimum 12 timer før bruk. Helst 24 timer.

NB! Husk å romtemperere sausen før du har den på pizzabunnen.

Du finner flere pizzasauser her.