Pizza
Oppskrifter på pizza med toppingforslag
Velkommen til pizzasamlingen for ekte entusiaster – en bloggfeed som gir deg det beste innen hjemmelaget pizza, samlet på ett sted!
Alle oppskrifter på pizza er listet opp nedenfor.
Pizza er ikke bare en rett – det er en lidenskap. Og her på denne siden finner du en stadig voksende samling av pizzaoppskrifter for alle som ønsker å mestre kunsten å lage pizza hjemme. Enten du er nybegynner eller en erfaren pizzabaker, vil denne bloggfeeden være din inspirasjonskilde til nye smaker, teknikker og varianter. Her oppdateres innholdet jevnlig, så hver gang du besøker siden, venter det deg nye pizzavarianter og ideer å utforske.
Fra klassisk napolitansk pizza med luftig skorpe og få, men nøye utvalgte ingredienser – til tykkere amerikanske stiler som Detroit-style pizza og kreative, rustikke varianter med spennende toppinger – her finnes det noe for enhver smak. Du vil finne oppskrifter som fokuserer på alt fra deigens oppbygning, langtidsheving og bruk av pizzastål, til sauser laget fra bunnen av og toppinger som kombinerer det tradisjonelle med det moderne.
Mange av innleggene gir deg også dypere innsikt i prosessene bak en god pizza – som hvorfor riktig meltype gjør en forskjell, hvordan du elter for å få den perfekte glutenstrukturen, og hvordan du kan bruke fordeiger som poolish eller biga for bedre smak og tekstur. Det er med andre ord ikke bare snakk om oppskrifter, men også om kunnskap og lidenskap for faget.
Denne samlingen er perfekt for deg som vil utvikle dine ferdigheter og variere middagsrutinene. Scroll deg gjennom feeden, velg en pizza som frister, og la deg inspirere til å prøve noe nytt. Med jevnlige oppdateringer og nye blogginnlegg er denne siden et levende arkiv av alt som har med pizza å gjøre.
Finn din neste favorittpizza – og la pizzagleden vokse!
Slik steker du napolitansk pizza best på pizzastål
Pizzastål er et veldig bra alternativ til deg som ikke har en pizzaovn. Man kan også bruke pizzastålet som et godt suplement til en liten pizzaovn om det er dårlig vær ute. Det er ikke alltid det i Norge passer seg slik at man får fyrt opp gassovnen eller vedovnen...
Oppskrift på Detroit style pan-pizza
Dette er en oppskrift som er beregnet å passe i en standard Detroit pizza-panne. Disse pannene er skråformet og er 2,5 x 10 x 14 tommer i høyde, bredde og lengde. Dette tilsvarer ca 6,5 x 25,5 x 35,5 centimeter. Som i alle andre oppskrifter til pizza så er det...
Pinsa med Mortadella og små Mozzarellakuler
Egentlig var det ikke pinsa jeg skulle lage i det hele tatt når jeg satte denne deigen. Jeg skulle egentlig teste ut et nytt pizzamel, Caputo Nuvola Super, og lage vanlige napolitanske pizzaer. Men etter at deigen var satt så lurte kona på om jeg ikke kunne lage samme...
Min foreløpige favorittoppskrift på pizza
Jeg har flere ganger fått spørsmål om hva som er min favorittoppskrift på pizzabunn og topping. Jeg lager veldig mye forskjellige typer av både deig og valg av topping. Men her kommer pizzaen jeg liker spesielt godt for tiden, og har gjort det lenge nå. Jeg...
Pinsa Romana – Min versjon
Pinsa Romana er forholdsvis liten pizza i forhold til den klassiske Pizza al metro, også kalt pizza in pala. Det er en pizza der det brukes en deig med høy hydrering. Det kan muligens være litt vanskelig for en nybegynner å starte med denne. Men har du bakt...
Korttidshevet pizza – Når du har det travelt
Har du kjent på tidsklemma? Har du glemt å lage klar deig som skulle vært langtidshevet? Eller fikk du bare plutselig lysst på pizza og vil ha det snarest mulig? Da skal jeg hjelpe deg på vei her i denne oppskriften. Heving i en time bulk og to timer ball Men...
Pizza Margherita med Caputo Pizzeria
Denne gang har jeg testet ut melet Caputo Pizzeria som kommer i 1-kilos forpakninger fra Oluf Lorentzen. Melet er spesielt utviklet for å lage pizza av typen pizza napoletana. Jeg lagde en deig med en hydrasjon på 68% og 30% poolish. Deigen gir 4 bunner á 250...
Test av Caputo Nuvola
I helgen testet jeg ut det nye pizzamalet som kommer inn i sortimentet til Oluf Lorentzen kommende uke. Og jeg må si at jeg ble meget overrasket over kvaliteten på dette melet. Det står i beskrivelsen at melet er laget for å få luftige deiger som gir luftige...
Oppskrift på en super og korttidshevet pizza
Dette er en pizzadeig som i “pizzaverden” kalles for korttidshevet. Den skal heve i 8 timer som for enkelte nok allikevel kan virke ganske lenge. Men blant dem som hever deigene sine fra 24 til 96 timer så er dette for kort tid å regne. Ønsker du å lære mer om pizza...
Test av nye produkter fra Oluf Lorenten
I forbindelse med at Oluf Lorentsen får inn litt nye produkter i sortimentet sitt, så har jeg begynt å teste disse. Det vil komme flere tester etter hvert som jeg jobber meg gjennom produktene. Det er først og fremst melprodukter det dreier seg om. I denne omgang har...