Etter hvert synes nok enkelte som må spise opp all pizzaen jeg lager at det har blitt litt ensporet. Jeg har for det meste laget pizza av den rene napolitanske og kjente italienske stilen.

Jeg vil nå prøve meg på noen regionale pizzastiler fra USA

Så da må det vel være på tide å utvide menyen en smule? Det hadde jo vært kjekt å kunne lage litt forskjellige typer pizza. Mangfoldet er så stort at jeg i første omgang får nøye meg med et begrenset antall typer.

Spesielt de amerikanske stilartene har fascinert meg i det siste. All amerikansk pizza er avarter fra de italienske på en eller annen måte. Noen er laget av italienere som utvandret til USA. Andre av amerikanere som har tatt stafettpinnen og videreutviklet den egentlig så enkle pizzaen.

Amerikanerne har en tendens til å slå litt på stortromma når de skal gjøre noe. Og når det kommer til videreutvikling av pizzaen, så kan man lett se dette fenomenet. Enkelte av de amerikanske pizzastilene baserer seg på å bli laget i såkalte “pizza pans”. Og det er for å få plass til all deigen og fyllet som skal på.

Jeg har bestilt utstyret fra USA

Og skal man lage amerikansk pizza, så er det like greit å handle utstyret derfra også. Alt er laget med tanke på de pizzastiler jeg tenker å prøve meg på. Jeg lette en del rundt før jeg fant en leverandør som leverer det riktige utstyret. Og så måtte det jo være litt kvalitet over det også.

Prisen blir naturligvis deretter, men det får man bare lukke øynene for. Og selve frakten utgjør en hel del på et slikt kjøp. Frakttillegget er faktisk på hele 48%. Alt utstyret ble kjøpt fra Lloyd Pans som holder til i Spokane Valley, Washington.

Følgende utstyr er bestilt:

  • Detroit Style Pizza Pan – for Detroit pizza
  • Deep dish round pan – for Chicago pizza
  • Low dish round pan – for New York pizza og lignende
  • Sicilian style deep dish pan – for Siciliansk pizza
  • All Steel Rocker Knife – for oppdeling av pizza
  • Pizza Server – for servering av pizzastykker
  • Pan Gripper – for håndtering av de varme pannene

 

Bilder av de bestilte varene

Klikk på bildet for større utgave.

Deep dish round pan

Low dish round pan

Sicilian style deep dish pan

Detroit Style Pizza Pan

All Steel Rocker Knife

Pizza Server

Pan Gripper