Mitt ønske er at bloggen skal bli en resurs for alle som ønsker å lære mer om pizza. Det skal være et oppslagsverk for alle. Fra den som bare ønsker oppskriften på en enkel pizza, til den som ønsker å bygge sin egen ovn og lære seg pizzafaget.

 

Jeg har så vidt komt i gang

Nå har jeg så vidt begynt og lage noen innlegg i forbindelse med innkjøp av to nye ovner. Dette er ovner som vil være mer brukervennlige om vinteren enn den store vedfyrte som jeg har bygget i forbindelse med terrassen. Planen videre vil være å lage en serie innlegg fra byggeperioden til den store vedfyrte ovnen. Men parallelt vil jeg også dele innlegg fra baking av pizza med de to nye ovnene.

Innlegg fra baking av forskjellig pizza, stiler og metoder kommer til å danne grunnlaget for det som publiseres på bloggen. Etter hvert som jeg får skrevet ferdig noen innlegg, vil jeg prøve å kategorisere litt mer på tema. På den måten håper jeg at det vil bli mer oversiktlig for leserne.

Jeg vil publisere oppskrifter på deiger, sauser, typer pizza, stiler, fremgangsmåter og lignende. Det vil garantert også snike seg inn litt vanlig bakverk innimellom. Spesielt når det går mot sommer og jeg får tatt i bruk bakerovnen ute. Ellers tenker jeg også etter hvert å produsere min egen mozzarella.

Les også: Pizzabunn til italiensk pizza.

 

Produkter og leverandører

Det kan være en utfordring å finne både produkter og leverandører når man skal gå i gang med et slikt prosjekt som dette. Skal man bygge sin egen ovn, trenger man tegninger og informasjon om hvor egnede produkter kan skaffes. Ønsker man å kjøpe en ferdig pizzaovn, eller en halvfabrikata, så trenger man også informasjon om dette.

Når man starter selve pizzabakingen trengs det informasjon om hvor man får tak i riktig utstyr, mel, tomater og så videre. Dette er ikke noe som nødvendigvis selges på nærmeste dagligvare forretning. Og når man har funnet en plass å handle, så trenger man informasjon om hvilke produkter som passer til hva.

Planen er derfor å lage en oversikt over hvor man får tak i hva, og hva man skal bruke til hvilke fornål.

 

Tips, råd og tester

Jeg kommer også til å gjøre ulike tester av både produksjonsutstyr og tilbehør. Jeg vil prøve å være objektiv, men slike tester vil nok kunne farges av mine subjektive preferanser. Kanskje vil jeg også når jeg er godt i gang kunne finne på å teste ferdigpizzaer og restauranter. Med dette ligger nok litt lenger fremme i tid.

Jeg har selv vært avhengig av tips og råd for å kunne komme dit jeg er nå. Men jeg har langt igjen og vil fremdeles suge til meg all informasjon jeg kommer over. Etter beste evne vil jeg prøve å dele denne her på bloggen.

Vi kan starte med et lite tips med en gang: Hvordan lage en ekte napolitansk pizza.