Denne pizzasausen lages med et par ingredienser som ikke er så vanlige å bruke til dette formålet, nemlig gulrot og stangselleri. Det finnes ingen fasit for hvordan man lager pizzasaus. Det er egentlig bare den enkeltes smak og fantasi som setter begrensningen.

 

Ingredienser og fremgangsmåte

Ingredienser

  • 5 hakkede tomater eller en boks hakkede tomater
  • 2 gulrøtter
  • 1 stangselleri
  • 1 vanlig løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 5 ss god olivenolje som tåler varme
  • 2 ss tomatpuré
  • 1-2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts organo eller litt fersk oregano og basilikum

Tilbereding

  1. Start med å kutte gulrøtter, stangselleri og løk i små terninger.
  2. Varm opp olivenoljen i en gryte og tilsett de kuttede grønnsakene.
  3. Fres på lav varme til grønnsakene er møre/myke. Ca 25-30 minutter.
  4. Når grønnsakene er ferdige tar du gryten av platen og kjøler ned til romtemperatur.
  5. Når grønnsakene er nedkjølte tilsetter du tomatpuré, hvitløk, hakkede tomater, basilikum og oregano. Hvitløken kan med fordel finhakkes før den tilsettes.
  6. Kjør så med en stavmikser til du får en fin og jevn konsistens på sausen.
  7. Smak til med salt og pepper.

Fordel sausen i ønsket mengde på pizzabunnen før fyllet og osten legges på.

Les også: Verdens enkleste og beste pizzasaus.