Fredag ble det en ny runde med pizza i den elektriske pizzaovnen. Jeg lagde 4 pizzaer med forskjellig fyll. Bunnene jeg brukte var laget med 70% hydrasjon.

Jeg trenger mer øvelse

Pizzadeig med 70% hydrasjon ble litt vanskelig. Høyeste hydrasjon før dette har vært 60%. 60% ble litt lavt, og deigene var tunge å trykke ut. Men å ta steget direkte til 70% var å gape over litt for mye. Det blir en veldig bløt deig å jobbe med. Spesielt var det vanslkelig å dele opp i deigemner etter første heving. Det var rett og slett noe kliss.

Jeg har nå satt to nye batcher med deig nå som skal prøves. Disse er satt med 63% hydrasjon. Det er nok lurt å øke på gradvis slik at jeg vender meg til bearbeidingen.

Deigen laget jeg etter følgende mål:

Ingredienser

  • 869 gram mel av typen Caputo Cuoco
  • 609 gram vann
  • 22 gram salt
  • 6,26 gram gjær

Jeg forhevet deigen i 3 timer. Så laget jeg baller som ble kaldhevet i kjøleskap hver for seg i litt over 43 timer.

Jeg gjæret deigene i 2 forskjellige kjøleskap. Det ene står i kjelleren og blir lite brukt, mens det andre står på kjøkkenet og er i vanlig bruk. Det er tydelig at de 2 deigene som sto i kjøleskapet på kjøkkenet har overgjæret. Og det er nok kanskje naturlig når døren går opp og igjen ofte. Altså at temperaturen blir litt høyere i dette skapet.

Stekingen gikk stort sett greit

Til tross for at deigen var bløt og noe vanskelig å trykke ut, gikk stekingen ganske greit. Jeg kunne muligens hatt litt høyere varme, og varmet opp ovnen noe lenger. Ovnen er veldig bra, og jeg er kjempefornøyd med den. Veldig greit å kunne lage pizza inne når det er dårlig vær ute.

Video fra pizzasteking

Bilder av deig og ferdig resultat