Dette er en enkel New York styled pizza med kun ost og saus som topping.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Åpne pizzabunnen og bak den ut med hendene. Lag en markant rand rundt som du ikke rører mens du baker ut pizzaen. Da vil du beholde luftboblene i skorpen.
  • Bruk minst mulig mel, og fjern så mye mel som mulig fra bunnen før du har den over på en pizzaspade.
  • Vær nå rask med å ha på pizzaaus og ost slik at bunnen ikke fester seg i spaden. Før pizzaen inn i ovnen og over på pizzasteinen.
  • Stek på nest øverste hylle på en pizzastein som er forvarmet i 1 time. 260 grader. Har du ovn som går til 300 grader, så prøv gjerne denne temperaturen om du føler at den ikke får helt sprøheten du ønsker. Eventuelt juster deg frem til en plass mellom 260 og 300 avhengig av din ovn.
  • Stek til osten er smeltet og brun slik som på bildet over (og nedenfor). Skorpen (cornicionen) skal også være gyllen. Dette tar fra 7 til 9 minutter, litt avhengig av ovnen.
  • Bruk en pizzaspade til å ta ut pizzaen med. Ha den over på en rist til den har spisetemperatur og skal skjæres opp. Da vil bunnen holde seg sprøere.

Sjekk også opp oppskriften på New York pizza med pepperoni og smaksatt svinekjøttdeig

PIZZAMANI USA

Ny bok ute nå! Alt du trenger å vite for å lage perfekt amerikansk pizza hjemme