Kompleks Detroit Saus
Denne sausen tar det litt lenger tid å lage enn Enkel Detroit-saus, men den får en mer kompleks og kraftigere smak.
Porsjoner
3
Tid:
40 minutter
Passer til:
Detroit pizza
Inroduksjon
Om Oppskriften
Av: René M. Eik
Denne Detroit-sausen krever litt mer tid enn den enkle varianten, men belønningen er en dypere og mer kompleks smak. Med urter, hvitløk og en mild sødme får du en fyldig saus som setter et ekstra preg på pizzaen.

Ingredienser
- 800 gram (to bokser) tomater
- 50 gram hvitt sukker
- 1 ts tørket oregano
- 1,5 ts tørket basilikum
- 3-4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts salt
- 1/2 ts sort pepper
Når du skal bruke sausen på pizzaen tempererer du den til 60–70 grader. Skal du bruke sausen samme dag, kan den bare bli stående i romtemperatur noen timer før bruk. Jeg lager ofte sausen dagen før og setter den tildekket i kjøleskapet for at smaken skal få satt seg litt mer. Sausen holder seg fint 5 dager i kjøleskap om den står tildekket. Ut over dette bør den fryses ned.



Instruksjoner – Steg for Steg
Steg 1
Hell boksen med San Marzano-tomater i en bolle og knus tomatene for hånd.
Steg 2
Kjør så noen kjappe støt med en stavmikser. Ikke stavmiks for mye, bare til tomatkjøttet er så vidt jevnet til en grov masse. Tomatene skal ikke finblendes da det er viktig å ikke knuse for mye av kjernene i tomatene da dette vil gi en litt bitter smak til sausen.
Steg 3
Ha tomatene over i en gryte og tilsett sukker, oregano, basilikum, hvitløk, salt og pepper.
Steg 4
Småkok sausen i cirka 30 minutter til den tykner. Husk å røre med jevne mellomrom slik at den ikke brenner seg i bunnen.