Spørsmål & SvarKategori: Gjær & HevingPizzaball kollapser
Ole asked 3 måneder ago

Jeg følger oppskrift og instruks for 24 timers deig her:https://pizzamani.no/pizzadeig-den-ultimate-oppskrift/

Opplever at pizzaballene, både bulk og i emnestørrelse mister ballformen og “tyter” ut kort tid etter de er lagt på plass. Når emnene er ferdig hevet (etter tiden) fyller deigen hele heveboksen. Pizzaen i seg selv blir luftig og fin men hva gjør jeg feil?

1 Svar
René Munthe Eik Forumvaktmestere answered 3 måneder ago

Hei.

Deigene vil sige litt utover, og jo bløtere deig jo mer vil de flyte ut. Men er ikke deigene veldig bløte så har du nok ikke klart å bygge opp godt nok gluten i deigen under elting.

Her kan du se hvordan deigen skal eltes: https://youtu.be/2AMB503yJHc?si=_D5SFarIMSGCdxqg

Og her kan du se hvordan deigen balles: https://youtu.be/RcKpVwaXxp8?si=ANl5hY95NeUGSeUa

Du kan også lese mer om elting av deig her: https://pizzamani.no/fremgangsmate-for-blanding-av-pizzadeig/

PIZZAMANI USA

Ny bok ute nå! Alt du trenger å vite for å lage perfekt amerikansk pizza hjemme