Spørsmål & SvarKategori: MelHvor lenge kan jeg heve Caputo Classica?
Augustus asked 11 måneder ago

Jeg skal lage pizza med Caputo Classica og lurer på hvor lenge jeg kan heve deigen med dette melet.

1 Svar
René Munthe Eik Forumvaktmestere answered 11 måneder ago

Caputo Classica har en styrke som ligger på W 220-240 og er et medium sterkt mel. Jeg vil derfor anbefale en hevetid på dette melet som ligger fra 6 til maksimum 26 timer.

Ved all heving så tar jeg utgangspunkt i at man hever deigen i romtemperatur 8-12 timer og resten i kjøleskap ved ca 4 grader. Av timene i romtemperatur anbefaler jeg 2-4 timer før kjøleskap og 8-10 timer etter kjøleskap. Deiger på opp til 20 timer kan det være enklest å heve hele tiden i romtemperatur. Fra 20 timer og oppover bør du heve i kombinsajon romtemperatur og kjøleskap.

Du kan lese mer om mel, heving og egenskaper i dette innlegget: Mel til bruk i pizzadeig.