Blogg

Test av pizzamel fra Molino Dallagiovanna

Test av pizzamel fra Molino Dallagiovanna

I forbindelse med at Bakerovner.no vurderer å importere pizzamel fra Molino Dallagiovanna, har jeg mottatt noen melprøver som jeg skal teste ut for dem. Jeg har her testet ut 7 av meltypene.   Meltypene som ble testet i denne omgangen Styrken på meltypene...

Bli med i trekningen av en Effeuno P134H

Bli med i trekningen av en Effeuno P134H

Bli med i trekningen av en en pizzaovn til nesten 10.000,- kroner. Vi feirer at facebookgruppen "Pizzabakerne" har nådd utrolige 10-tusen medlemmer. Derfor vil vi trekke ut en premie blant alle som klarer å svare riktig på 3 spørsmål. Du kan prøve så mange ganger du...

Autolyse – Enkelt når du må elte for hånd

Autolyse – Enkelt når du må elte for hånd

Noen ganger vil det være slik at man ikke har anledning til å bruke en eltemaskin. Det kan enten være at man ikke har en, at den ikke fungerer så bra på pizzadeig eller at man for eksempel er på hytta og ikke er like bra utstyrt som hjemme. Da kan løsningen være å...

Pinsa med Mortadella og små Mozzarellakuler

Pinsa med Mortadella og små Mozzarellakuler

Egentlig var det ikke pinsa jeg skulle lage i det hele tatt når jeg satte denne deigen. Jeg skulle egentlig teste ut et nytt pizzamel, Caputo Nuvola Super, og lage vanlige napolitanske pizzaer. Men etter at deigen var satt så lurte kona på om jeg ikke kunne lage samme...

Fryse ferdig stekt pizzabunn

Fryse ferdig stekt pizzabunn

Ofte når man lager pizza, og da spesielt porsjonspizza, så må man lage et visst antall for å få en håndterlig størrelse på deigen. Det er ikke uvanlig å lage fra 4 til 8 pizzadeiger om gangen. Da kan det være greit å fryse noen av dem til senere bruk. Du kan...

Steking av kald vs romtemperert deig

Steking av kald vs romtemperert deig

Når skal man egentlig bake ut og steke deigen? Kan man ta den rett ut av kjøleskapet, bake den ut og steke den direkte? Eller må man romtemperere den først? Mange har spurt, så jeg har testet.   Selv romtempererer og hever jeg deigene en tid i før jeg steker dem....

Er det slik at salt tar livet av gjæren?

Er det slik at salt tar livet av gjæren?

Jeg har fått mange henvendelser i forbindelse med tilsetting av salt og gjær i deigen. Er det slik at saltet dreper gjæren ved direkte kontakt? Hemmer saltet gjæringen av en deig? Jeg har nå testet og funnet svaret.   Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle gå...

Når skal salt tilsettes i deigen?

Når skal salt tilsettes i deigen?

Når skal egentlig salt tilsettes deigen når man baker pizzabunn? Eller annet bakverk for den saks skyld? Noen tilsetter saltet sammen med vannet og gjæren, mens andre tilsetter saltet senere i prosessen. Jeg har gjort en test for å sjekke om tidspunktet har noen...