Blogg

New York pizzasaus II

Dette er en pizzasaus som kan brukes til pizzaer av typen New York. Du kan naturligvis også bruke den til andre pizzaer etter eget ønske. Sausen er forholdsvis enkel å sette sammen, og består av fem enkle ingredienser. Kvaliteten på produktene vil også være med å...

Lørdagspizza i panne med surdeigsbunn

I forrige uke begynte enkelte i husholdningen å bli litt lei av pizza med napolitansk bunn. Da var det bare å legge til side alle egne preferanser til smak og perfeksjon, og starte forberedelsen av en helt enkel og grei lørdagspizza (selvfølgelig i tillegg til det...

New York pizzasaus

New York pizzasaus kan brukes på de fleste typer pizza. Men den er spesielt beregnet til bruk på pizzaer av typen New York- og New Jersey style. Det er fort gjort å blande den sammen, men den har godt av å stå i inntil et døgn i kjøleskapet slik at smakene setter seg....

Surdeigstarter på sammalt økologisk hvete

En surdeigsstarter er en gjærkultur som kultiveres frem ved å bruke naturlig gjær som finnes i naturen. Slik som for eksempel på korn og fruktskall. Kulturen består av gjær og melkesyrebakterier. Når man bruker en slik gjærkultur eller surdeigsstarter så vil man få et...

Pizzadeig laget på surdeig

Jeg har begynt å eksperimentere litt med bruk av surdeig når jeg lager pizzadeig. Dette har gitt en pizzabunn med en fantastisk god smak, så dette vil jeg nok bruke mer av fremover. I oppskriften på denne pizzabunnen har jeg brukt en surdeig som jeg har laget på 50%...

Amerikansk pizzadeig med starter

Dette er en typisk amerikansk pizzadeig som kan brukes til flere forskjellige typer pizza. Den kan for eksempel brukes til pizzastiler som New York, New Jersey, Detroit og St. Louis. Deigen er allsidig i bruk og enkel å håndtere. Derfor kan den gjerne anbefales til...

Chicago deep pan pizza med smaksatt svinekjøttdeig

Chicago deep pan pizza er en stor og tung pizza med mye fyll. Det kan minne om en pai i måten den tilberedes og serveres. Og det litt spesielle er at pizzasausen kommer på toppen, og da etter at pizzaen er ferdig stekt. Du kan bruke mange typer fyll og ost på en slik...

Pizzadeig til Chicago deep pan pizza

Dette er en pizzadeig jeg bruker når jeg skal lage Chicago deep pan pizza. Deigen lages på mel av typen tipo "00" med ca. 12% protein. Noen bruker kokte poteter eller durumhvete i melblandingen når de lager pizzadeig til Chicago deep pan pizza. Men jeg bruker i denne...