Blogg

Biga vs Poolish

Biga vs Poolish

Jeg har brukt mye poolish når jeg har laget pizza den siste tiden. men jeg har ikke brukt biga mer enn noen få ganger. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre en test av disse prefermentene mot hverandre for å se om det var noen forskjeller.   Mest mulig like...

Pzzadeig med Biga

Pzzadeig med Biga

I denne leksjonen skal vi lage pizzadeig ved å bruke en veldig fast fordeig som kalles biga. Biga er en fordeig som vanligvis brukes til brødbaking. Men mange pizzakokker bruker også denne metoden. Biga er en fordeig, eller preferment som den også kalles, som har en...

Intervju med Francesco Solimeo

Intervju med Francesco Solimeo

Francesco Solimeo eier og driver Vesuvio Cafe & Pizzeria i Bjerregaards gate i Oslo. Han har drever restauranten siden 1. juni 2016. Han har her tatt med seg sine italienske tradisjoner fra Napoli som er bevis på den autentiske italienske maten og atmostfæren...

Pizza intervju med Bjørn Krogsæter

Pizza intervju med Bjørn Krogsæter

Vokste opp med at vi hadde pizza kvar laurdag gjennom barndommen. Det var pizza med svært tjukk skorpe, nesten som eit foccaciabrød. Sausen og fyllet var også enkelt, sikkert for det meste kjøtdeig og tomatpurè, men det bringer likevel fram gode barndomsminner.

Test av Caputo Nuvola

Test av Caputo Nuvola

I helgen testet jeg ut det nye pizzamalet som kommer inn i sortimentet til Oluf Lorentzen kommende uke. Og jeg må si at jeg ble meget overrasket over kvaliteten på dette melet.   Det står i beskrivelsen at melet er laget for å få luftige deiger som gir luftige...