Blogg
Pizza bolognese – Grandma style
Pizza bolognese – Grandma stylePå denne varianten tar vi med oss den kjente pastasausen og benytter den på pizza.Porsjoner 4Tid: 44 - 52 timerPasser til: Middag og kosInroduksjon Om OppskriftenAv: René M. Eik Grandma pizza er en type pizza som stammer fra Long Island,...
Italienske kjøttboller til pizza bolognese
Italienske kjøttbollerDisse italienske kjøttbollene passer like bra til pizza som til pasta. Skal de på pizza stekes de ikke. Skal de til pasta må de stekes.Porsjoner 2 - 3Tid: 25 minutterPasser til: Pizza bologneseInroduksjon Om OppskriftenAv: René M. Eik Disse...
Bolognese-saus – Ragù alla Bolognese
Ragù alla BologneseRagù alla Bolognese er det italienske navnet på Bolognese-saus. En smakfull saus som kan brukes til både pizza og paste.Porsjoner 7 - 9Tid: 2 timerPasser til: Pizza bologneseInroduksjon Om OppskriftenAv: René M. Eik Dette er en klassisk oppskrift på...
Plain New York Style Pizza
Plain New York Style PizzaDette er en fullstendig oppskrift på New York Style Pizza. Vi lager deig, saus, baker ut og steker.Porsjoner 4Tid: 24-48 timerPasser til: Middag og kosInroduksjon Om Oppskriften Av: René M. Eik Tradisjonell New York pizza har ofte enkel...
Enkel New York saus
Enkel New York SausDette er en enkel saus som er rask å lage uten at du trenger å koke den.Porsjoner 2Tid: 15 minutterPasser til: New York pizzaInroduksjon Om OppskriftenAv: René M. Eik Dette er en enkel oppskrift med enkle og få ingredienser. Den tar kort tid å lage...
Hvorfor bruke utbakingsmel når pizzaen bakes ut?
Det er flere gode grunner til at mange pizzabakere foretrekker å bruke et utbakingsmel som durumhvete (eller semola rimacinata) i stedet for vanlig hvetemel når de baker ut pizzadeigen. Nedenfor har jeg listet opp de viktigste. Semola rimacinata: Rimacinata er et...
Hvordan kalkulere friksjonsfaktoren til eltemaskinen
Hvordan kalkulere friksjonsfaktoren til eltemaskinen for å oppnå ønsket deigtemperatur. Eltemaskinens friksjonsfaktor er den temperaturøkningen i deigen som tilføres under eltingen av den. Denne faktoren vil variere noe fra maskintype til maskintype. Det er viktig å...
Poolish er en 100 prosent hydrert fordeig (preferment)
Poolish er en bløt fordeig Poolish er en bløt fordeig, eller preferment, som det også kalles. Det brukes for å utvikle smak i deigen, samt å gjøre deigen mer elastisk. Derfor anbefaler jeg ofte at nybegynnere bruker en andel poolish i deigen, da dette gjør at den...
Hvordan lage en deig med autolyse
Hva er autolyse Autolyse er en enkel teknikk som kan brukes når vi baker brød og pizzadeig. Teknikken går ut på at man kun blander sammen mel og vann, og lar dette stå en tid før gjær og salt tilsettes. Teknikken er spesielt nyttig om man ikke har eltemaskin og skal...
Hvordan legge topping på pizzaen
Legge på topping Mange legger på osten til slutt. Det vil jeg fraråde, legg heller saus først, så ost og deretter all topping på pizzaen. Min erfaring tilsier at men på den måten får en bedre smaksopplevelse, osten smelter finere, og du får en godt stekt topping –...