Spørsmål & SvarKategori: Gjær & HevingPizzaball kollapser
Ole asked 11 måneder ago

Jeg følger oppskrift og instruks for 24 timers deig her:https://pizzamani.no/pizzadeig-den-ultimate-oppskrift/

Opplever at pizzaballene, både bulk og i emnestørrelse mister ballformen og “tyter” ut kort tid etter de er lagt på plass. Når emnene er ferdig hevet (etter tiden) fyller deigen hele heveboksen. Pizzaen i seg selv blir luftig og fin men hva gjør jeg feil?

1 Svar
René Munthe Eik Forumvaktmestere answered 11 måneder ago

Hei.

Deigene vil sige litt utover, og jo bløtere deig jo mer vil de flyte ut. Men er ikke deigene veldig bløte så har du nok ikke klart å bygge opp godt nok gluten i deigen under elting.

Her kan du se hvordan deigen skal eltes: https://youtu.be/2AMB503yJHc?si=_D5SFarIMSGCdxqg

Og her kan du se hvordan deigen balles: https://youtu.be/RcKpVwaXxp8?si=ANl5hY95NeUGSeUa

Du kan også lese mer om elting av deig her: https://pizzamani.no/fremgangsmate-for-blanding-av-pizzadeig/